Hjem Nyheter Alonso: Monaco trenger spesialregler

Alonso: Monaco trenger spesialregler

Fernando Alonso mener at Formel 1 bør vurdere å innføre spesialregler for løp som Monaco.

Til tross for at forrige helgs løp bød på mye dramatikk, leverte ikke Monaco den tette racingen og ikke minst forbikjøringene som fansen ønsker seg.

Etter løpet var Ross Brawn tydelig på at det må gjøres endringer for å beholde posisjonen til det legendariske løpet – nå kommer også Fernando Alonso med noen konkrete forslag til hva han mener skal til.

LES OGSÅ: Atle: Monaco bør bli time attack

– Dekk er den viktigste faktoren, særlig på en gatebane. Du trenger å få dem inn i riktig temperaturvindu – særlig under kvalifiseringen. Kanskje bør man hente frem et eget dekk for Monaco som ikke brukes på noen andre baner. I tillegg kan man også bestemme at det bare er lov å kjøre med de myke dekkene – og at det ikke er mulig å bruke hardere gummiblandinger. Jeg tror vi trenger spesielle regler for spesielle løp.

Alonso hadde en vanskelig helg i Monaco, og havnet til slutt på en 13. plass. fire plasser bak teamkompis Esteban Ocon. Spanjolen startet som nummer 17, og var tross alt ganske fornøyd med egen innsats.

– Det er selvsagt ikke ideelt å starte fra 17. posisjon. Det var et langt løp, men på en måte er jeg fornøyd med å bli nummer 13 – og jeg synes jeg hadde bra fart mot slutten.

LES OGSÅ: Dramatikk da Verstappen vant i Monaco

At Alpine ikke fikk med seg mer enn to poeng og endte bak Aston Martin var nok likevel skuffende, etter at de har sett ut til å ha etablert seg som det femte raskeste teamet så langt denne sesongen.

Alonso er imidlertid optimistisk:
– Jeg vet ikke hvor mange løp som blir slik som det i Monaco. Det er en spesiell bane, og både i Portugal og Spania har det sett bedre ut – vi håper å være raskt tilbake på det nivået. I to av de siste tre løpene har vi vært de beste i starten. Jeg tror vi er på vei i riktig retning – vi må bare sørge for å gjøre ting riktig.