Hjem Nyheter Verstappen raskest i Baku

Verstappen raskest i Baku

Foto: Red Bull
Det var vinneren fra Monaco Grand Prix, Max Verstappen som var den raskeste på dagens første trening – på en glatt gatebane i Baku. B

Det ble en ganske hektisk første fritrening slik vi har sett at det har blitt etter at de to treningene på fredag ble kortet ned til en time. Førstemann ut var Lando Norris – fulgt av Sergio Perez.

Etter noen litt rolige testrunder var det de to Ferrari- førerne som satte raskeste runde på harde dekk. De to ble raskt slått av Norris og Lewis Hamilton – mens Max Verstappen var ute og satte en tid på medium.

LES OGSÅ: Viaplay utvider tilbudet

Utover i treningen ble banen noe bedre, men med ingen eller lite kjøring på banen siden 2019 var det tydelig at førerne slet med å finne grepet.

Det førte også til noen gulflagg, det første da Yuki Tsunoda kjørte rett frem i sving 4 og ble sittende fast i avkjøringsområdet.

Da de to Ferrari-førerne gikk ut på soft var de raskest med Leclerc 1.43.227 og Sainz med 1.43.521s.

Så kom Verstappen seg løs fra trafikk og satte raskeste tid med ti minutter igjen, 1.43.184 på softdekk. Teamkompis Perez benyttet seg av litt drahjelp av nederlenderen og satte dagens fjerde raskeste tid med 1.43.630s, enb tidel raskere enn Daniel Ricciardo. Bak ham fulgte Gasly, Hamilton, Norris og Fernando Alonso.

Valtteri Bottas har hatt en vanskelig oppkjøring til helgen, og klarte ikke bedre enn tiende beste tid.