Hjem Nyheter Avlyser Singapore Grand Prix

Avlyser Singapore Grand Prix

Foto: Red Bull
Nok en gang blir det endringer i 2021-kalenderen – nå er Singapore Grand Prix avlyst som følge av pandemien.

Arrangørene bak Singapore Grand Prix, som skulle vært arrangert 1. til 3. oktober, sier at pandemien gjør at de ikke er i stand til å ivareta sikkerhet og logistikk på en god nok måte.

– Vi har forståelse for at fansen hadde gledet seg til en ny utgave av Singapore Grand Prix – og det å avlyse arrangementet for andre år på rad er vanskelig, men det er nødvendig med de restriksjonene vi lever med.

LES OGSÅ: Varsler protest

Singapore Grand Prix følger dermed etter både Kina, Canada og nå sist Tyrkia – som skulle ha erstattet Canada Grand Prix. Til tross for at Formel 1 har svært strenge restriksjoner på hvordan en løpshelg skal gjennomføres, er det ikke alle land som vil gjøre unntak fra sine ordinære regler.

Liberty og FIA har imidlertid vært tydelige på at de ønsker å opprettholde planen om 23 løp denne sesongen, og har blant annet erstattet erstatningsløpet i Tyrkia med et nytt erstatningsløp – nemlig i Østerrike – som dermed får to løp to helger etter hverandre. I samme del av kabalen ble også Frankrike Grand Prix flyttet en uke frem.

Pirelli har varslet at de vil ta med ulike gummiblandinger til de to løpene i Østerrike for å gjøre resultatet mindre forutsigbart.

– Vi er takknemlige for den støttet vi har fått av innbyggere, samarbeidspartnere og lokale bedrifter som har bidratt til at løpene her i Singapore har blitt en suksess. Det sier seg selv at vi ser frem til at F1 kan komme tilbake og kjøre i Marina Bay.