Hjem Nyheter Pirelli tror punkteringer skyldes vrakrester

Pirelli tror punkteringer skyldes vrakrester

Foto: Red Bull
Sjefen for F1 hos Pirelli, Mario Isola, sier at de tror vrakrester forårsaket punkteringene til Max Verstappen og Lance Stroll i dagens Aserbaijan Grand Prix.

Både Stroll og Verstappen krasjet ut av dagens løp i Baku etter at de hadde noe som så ut som identiske punkteringer på ett av sine C3-dekk – som var den hardeste gummiblandingen i dagens løp.

LES OGSÅ: Dramatikk da Perez vant i Baku

Isola sier at skader de fant på venstre bakhjul på Lewis Hamiltons bil da løpet ble rødflagget, viste at tilsvarende skader kan ha blitt påført andre førere – men at det på Hamiltons dekk ikke forårsaket en punktering. Han sier at denne type kutt ofte kan gi strukturelle skader på dekket, og få dem til å punktere uten noe forvarsel.

Han var imidlertid tydelig på at Pirelli ikke kunne konkludere før de hadde undersøkt flere dekk nøye.

LES OGSÅ: Liberty lar seg inspirere av Golf og Tennis

– Vi må selvsagt sette i gang en nøye gransking. De vi har samlet så langt er bare grunnlag for en foreløpig konklusjon. Punkteringen kom plutselig, både for Max og Lance – uten noe forvarsel. Punkteringen kom på venstre bakdekk – som ikke er det som har den hardeste belastningen, det er nemlig høyre bakdekk. I tillegg om vi skal snakke om slitasje var det mest slitte dekket høyre foran.

Han sier at de har studert flere dekksett, og at de ikke finner tilsvarende skader på dem.

– Vi så på andre dekk som hadde blitt kjørt 30, 32 og 33 runder – og ingen av dem viser noen tegn til samme type skader. Vi kommer selvsagt til å sende dekkene til Milano i morgen for å analysere dem. Da kan vi fastslå om det er vrakrester som har ført til punkteringene, eller om det er noe annet, sier Isola.

Han sier at han forstår at både Verstappen, Stroll og andre førere er bekymret – og at de ønsker å gi dem et godt dokumentert svar.

– Det er nesten umulig å designe et dekk som klarer å stå imot denne type vrakdeler, men jeg forstår at førere som kjører i disse hastighetene er bekymret. Vi er også bekymret når slike ting skjer. Vi ønsker å finne ut hva som har skjedd, og er helt enig med Max som sier at slike ting ikke bør skje, avslutter Isola.