Hjem Nyheter Roberts forlater Williams

Roberts forlater Williams

Simon Roberts forlater rollen som teamsjef i Williams Racing. Foto: Williams Racing
Teamsjef i Williams, Simon Roberts – nå tar dagens CEO, Jost Capito, også over denne rollen i teamet.

Roberts kom til Williams i juni 2020 fra lederteamet i McLaren. Briten ble hentet til teamet før Dorilton Capital kjøpte teamet fra Williams-familien. Da Claire Williams gikk av som teamsjef, tok Roberts over denne posisjonen.

SE OGSÅ: Her er de beste teamradioene fra Baku

– Simon har spilt en svært viktig rolle i overgangsperioden de siste 12 månedene, og jeg vil takke ham for alt han har bidratt med i den tiden, sier CEO i Williams Jost Capito.

Roberts selv sier at han er stolt over å ha vært en del av Williams-teamet – og at det er riktig at teamet nå får en ny struktur.

– Det har vært en stor glede å ta over rollen som teamsjef etter at Williams-familien trakk seg ut av sporten. Nå er imidlertid overgangen så godt i gang, at det er riktig for meg å ta fatt på nye utfordringer, og jeg ønsker alle i teamet lykke til med fremtiden.

Jost Capito blir nå både CEO og teamsjef for Williams Racing
Foto: FIA Pool Image

Williams sier at den interne restruktureringen «skal bidra til en langsiktig plan om å ta Williams tilbake til fronten av feltet».

Tidligere i år hentet Williams ingeniøren François-Xavier Demaison fra VW Motorsport som teamets nye tekniske sjef, men franskmannen får nå et utvidet ansvar.

Omstrukturereringen innebærer også at Jost Capito nå tar over rollen som teamsjef.