Hjem Nyheter Kan noen overraske på Paul Ricard?

Kan noen overraske på Paul Ricard?

Foto: Charles Coates/Getty Images / Red Bull Content Pool
Selv om vi i noen løp har overraskende vinnere fra langt bak i feltet – har dette aldri skjedd på Paul Ricard.

Om du skal nevne noen baner der kvalifiseringen er ekstremt viktig, er kanskje ikke Paul Ricard det første navnet som kommer opp i diskusjonen. Tallene viser imidlertid at vi aldri har sett en fører med dårligere enn femte startposisjon har stått igjen på toppen av seierspallen.

Når de fem røde lampene slukkes på søndag, er det 17. gang Frankrike Grand Prix går på denne banen – ett løp færre enn Magny-Cours som har hatt 18 løp fra 1991 til 2008.

LES OGSÅ: Skal hindre juks med dekktrykk

Selv om vi selvsagt ikke vet hvem som vinner årets løp – vil oddsene være høye for at det det er en som starter lenger bak enn tredje startrekke. To ganger har en fører vunnet fra femte startposisjon.

En av dem var vår svenske helt Ronnie Peterson, som tok sin første F1-seier for Lotus-Ford fra nettopp femte startspor – men da er vi altså tilbake i 1973.

12 år senere var det en Nelson Piquet som tok seieren fra femte startspor. Han kjørte for Brabham, og det var siste gang teamet tok en seier. Dette var siste gang løpet ble kjørt på full banen – før vi returnerte til banen i 2018. Banen ble forkortet fra 1986 til 1990 etter den tragiske ulykken der Elio de Angelis døde på testing i mai 1986.

Her kan du bli med Lewis Hamilton rundt dagens Paul Ricard: