Hjem Nyheter Red Bull var smartest i Frankrike

Red Bull var smartest i Frankrike

Foto: Nicolas Tucat - Red Bull Content Pool
Det ble dramatikk hele veien inn til mål da Max Verstappen tok en viktig seier sier på Paul Ricard.

Selv om Paul Ricard i Frankrike har historie på seg for å by på tilsynelatende kjedelige løp, så var det liten tvil om at 2021-utgaven inneholdt en enorm nerve gjennom hele løpet. Anført av Formel 1-sportens to hovedroller om dagen, Max Verstappen og Lewis Hamilton, så skulle to helt ulike strategier settes opp mot hverandre når alt skulle avgjøres etter 53 runder.

LES OGSÅ: Dennis med ny pallplass

Mens Mercedes sverget til kun ett pitstop, så valgte Red Bull å gå tidligere inn for et andre pitstop. Red Bull og Verstappen avsluttet på medium gummiblanding, mens Hamilton og Mercedes ikke turte å svare på pitstopet og satte sin lit til å holde seg foran løpet ut – selv om nederlenderen kom bakfra som en rakett med nye og friske dekk.

Denne strategien minner litt om et par Mercedes-hendelser tidligere, senest i Spania i år hvor det var de som valgte ett stopp ekstra med friskere dekk og en mykere gummiblanding. Denne gang var det motsatt ute på banen, og det betalte seg igjen for den som valgte to pitstopper, nemlig Red Bull.

Det ble også en egen tett Mercedes-Red Bull-duell i kampen om den siste pallplassen. For Red Bulls Sergio Perez ble tidlig valgt ut til å kjøre kun ett pitstopp, og Valtteri Bottas i Mercedes ble også tvunget til dette, til tross for stor frustrasjon over at han ikke fikk et ekstra stopp med mykere dekk. Og Bottas klarte ikke holde unna for Perez til slutt, og dermed ble det to rød okser på pallen denne gangen.

– Det var et supervanskelig løp, og det var vanskelig å holde bilen stabilt. Det betalte seg til slutt, heldigvis, men vi jobbet hardt. Vi kjempet gjennom hele løpet, og det blir nok sånn resten av sesongen, uttalte Verstappen etter mål.