Hjem Nyheter Honda fortsetter utviklingen mot 2022

Honda fortsetter utviklingen mot 2022

Masashi Yamamoto Foto: Mark Thompson/Getty Images/ Red Bull Content Pool
Sjefen for F1-avdelingen til Honda sier at de jobber hardt med å utvikle en ny motor for 2022 – dette til tross for at japanerne overlater motorene sine til Red Bull etter årets sesong.

Red Bull var i ferd med å havne i en svært vanskelig situasjon da Honda – ganske overraskende – bestemte seg for å forlate Formel 1 etter denne sesongen.

LES OGSÅ: Red Bull var smartest i Frankrike

Situasjonen løste seg imidlertid ved at den nye avdelingen – Red Bull Powertrains – har overtatt de immaterielle rettighetene til motorene – og nå ansetter personell til å drifte det nye selskapet.

Hondas F1-sjef, Masashi Yamamoto, forteller at selskapet nå utvikler en ny motor for 2022 – for å tilfredsstille overgangen til bruk av E10 – en type biodrivstoff som skal utgjøre 10 prosent av drivstoffet fra neste sesong.

– Personlig synes jeg det er trist at vi skal forlate sporten. Jeg skulle ønske Honda ville fortsette satsingen, men jeg respekterer og forstår den avgjørelsen som har blitt att. Jeg er overbevist om at vi har gjort alt vi kunne for å konkurrere mot Mercedes. Red Bull har gitt oss en unik mulighet til å ta ut det maksimale av motorene inn i vår siste sesong som motorleverandør. Nå er de to motorene på samme nivå når det kommer til ytelser – nå er det banen og forholdene som avgjøre – men vi vil fortsette å utvikle motoren helt til det siste.