Hjem Nyheter Ferrari løser ikke dekkproblemer før neste år

Ferrari løser ikke dekkproblemer før neste år

Teamsjef i Ferrari, Mattia Binotto, sier at teamet ikke vil være i stand til å løse dekkproblemene de sliter med før i 2022.

Etter en svært god kvalifisering der Carlos Sainz ble nummer fem og Charles Leclerc nummer sju – gikk det bare bakover for de to Ferrari-førerne på Paul Ricard  endte på henholdsvis 11. og 16. – noe som var svært skuffende for både førere, team og ikke minst fansen.

SE OGSÅ: Her er de beste radiobeskjedene fra Frankrike

Etter løpet sa Sainz at dekkene til Ferrari fungerte betydelig dårligere enn for konkurrentene.

Bedre ble det ikke av at McLaren endte på femte- og sjette-plass – noe som gjør at de oransje ligger 16 poeng foran de røde i konstruktørmesterskapet.

Det er ikke første gang at Ferrari sliter på søndagen, og i tillegg havnet de bak Aston Martin og AlphaTauri.

Binotto tror ikke at dekkslitasjen vil være like tøff i alle løpene denne sesongen, men kan ikke garantere at det ikke vil bli et problem igjen.

LES OGSÅ: Mercedes skylder på simuleringen

– Om vi kan utvikle dagens bil? Antagelig – men vi klarer ikke å løse årsaken til problemet – for da må vi trolig endre komponenter som for eksempel felgene. Det er jo ikke mulig med dagens regelverk. Det viktigste akkurat nå er at vi forstår årsaken til problemet, men vi kan neppe gjøre noen store endringer før neste år. I mellomtiden vil vi slite med dette på enkelte baner, sier Binotto.

Han sier at ting kan endre seg avhengig av værforhold.

– Vi må forberede oss så godt på at dette er et problem som vi vil oppleve flere ganger – og det er viktig for oss å forstå når det kan oppstå.

På spørsmål om hva som skaper problemene har ikke Binotto noe klart svar.

– Akkurat nå har vi ikke noe svar. Vi må analysere dataene og gjøre noen simuleringer.

Binotto tror ikke at det økte dekktrykket som Pirelli innførte før denne helgen, har skyldene for problemene.

– Jeg tror ikke årsaken ligger der. Når jeg ser på minimumstrykket så har det økt bak – mens vårt problem gjelder fordekkene – så vi kan ikke skylde på det.