Hjem Nyheter Verstappen tok pole på hjemmebane

Verstappen tok pole på hjemmebane

Foto: Darko Vojinovic - Pool / Getty Images
Max Verstappen tok pole position i kvalifiseringen til det første av de to løpene på Red Bull Ring – Steiermark Grand Prix.

Nederlenderen hadde bra kontroll på de to Mercedes-førererne – og selv om det var Valtteri Bottas som hadde den nest raskeste tiden, rykker han tre plasser bakover etter gårsdagens snurring i pitlane.

LES OGSÅ: Gridstraff for Bottas

Helt på slutten av Q3 kjørte Verstappen to runder som begge var gode nok til å gi ham pole, men det var 1.03.841 fra det første forsøket hans som ble pole tiden.

Bottas imponerte mot slutten, men endte uansett 0.194 sekunder bak Verstappen – som var den eneste som kjørte under 1.04.

Lewis Hamilton forsøkte også tre ganger i Q3, men klarte ikke å tukte hverken Verstappen eller Bottas.

Lando Norris var fjerde raskest foran Sergio Perez, men begge blir flyttet en plass opp etter straffen til Bottas. Pierre Gasly var nummer seks, foran Charles Leclerc mens Tsunoda var åttende raskest – men fikk tre plassers straff for å ha hindret Bottas i sving 4.

Fernando Alonos var niende raskest foran Lance Stroll som så vidt kom seg inn i Q3 til tross for at han mistet sin raskeste runde i Q2 for å ha brutt track limits.

George Russell fortsetter å imponere – og endte opp som nummer 11 – bare åtte tusendeler unna en plass i Q3.

Carlos Sainz mistet sin beste tid i Q2 – da han var rett utenfor i den nest siste svingen – men tiden hans hadde uansett ikke vært god nok til å komme seg forbi Russell.

Daniel Ricciardo fortsetter å lete etter godfølelsen, og endte på 13. foran Sebastian Vettel – som også fikk sin beste Q2-tid strøket. Antonio Giovinazzi kom seg videre til Q2 – men der endte han sist.

I Q1 ble både Nicholas Latifi og Esteban Ocon dyttet bakover mens de andre førerne forbedret sine tider – og endte med en svært skuffende dag for franskmannen som nok hadde langt høyere ambisjoner.

Kimi Raikkonen hadde en vanskelig dag på jobben, og endte som nummer 18 – bare foran Mick Schumacher og Nikita Mazepin.