Hjem Nyheter Verstappen styrket ledelsen

Verstappen styrket ledelsen

Foto: Mark Thompson / Getty Images / Red Bull Content Pool
Max Verstappen var aldri truet og vant som han vill på hjemmebane i Østerrike Grand Prix.

Max Verstappen begynner virkelig å feste grepet om VM-leder. Etter at han tok over ledelsen sammenlagt etter Monacos Grand Prix så har det stort sett bare gått veien for den unge nederlenderen. Under Steiermarks Grand Prix på Red Bull Ring i Østerrike, den første av totalt to Grand Prix-helger på rad på denne banen, var han helt overlegen fra start til mål og ingen var i nærheten av å true Verstappen.

Ei heller de siste fem sesongers verdensmester Lewis Hamilton har klart å få kloa i Verstappen, og har bare sakket akterut siden hans siste seier i Spanias Grand Prix. Det ble en ensom andreplass, og har også én seier mindre for sesongen enn Verstappen. Totalt 18 poeng skiller disse to i sammendraget etter at en tredjedel av sesongen er gjennomført.

Utenom første- og andreplass så ble det etterhvert en spennende duell om tredjeplassen. Red Bull så sitt snitt igjen til å forsøke å finte ut Mercedes med et pitstopp ekstra igjen, akkurat slik de gjorde på Paul Ricard for en uke siden, der Sergio Perez tok kraftig inn på Valtteri Bottas i kampen om tredjeplassen på de siste 15 rundene. Men det holdt akkurat inn for Bottas denne gangen, kun med et halvt sekunds margin i mål, der Perex spiste seg inn på cirka 1,5 sekund per runde i avslutningsfasen av løpet.