Hjem Nyheter Hamilton forlenger med Mercedes til og med 2023

Hamilton forlenger med Mercedes til og med 2023

Lewis Hamilton sammen med teamsjef Toto Wolff. (Foto: Steve Etherington / Mercedes)
Lewis Hamilton har forlenget sin kontrakt med Mercedes ut 2023-sesongen.

Om Lewis Hamilton var mett på Formel 1 etter denne sesongen, sa du? Neida, uavhengig av om han klarer å ta skalpen på Max Verstappen og bli tidenes mest suksessrike Formel 1-fører med åtte VM-titler, så skal den 36-årige briten kjøre for Mercedes i ytterligere to år.

Før den tredje fritreningen lørdag formiddag kunngjorde Mercedes at de er enige med Hamilton om å forlenge kontrakten i ytterligere to år. Dermed er han Mercedes-fører ut 2023, og vil med det gjennomføre 11 sesonger for sølvpilene. Hvem som blir hans makker neste år er foreløpig ikke kjent, men det er på det rene at det står mellom Valtteri Bottas og George Russell.

Med unntak av første året – 2013 – har Hamilton og Mercedes vært en eneste stor eventyrhistorie. Teamet har dominert fullstendig siden hybrid-eraen så dagens lys i 2014, der Hamilton har vunnet samtlige VM-titler utenom 2016 hvor hans daværende teamkamerat Nico Rosberg trakk det lengste strået.

Utover dette har Hamilton tatt det meste av gjeve rekorder og statistikker om tilhører en ubestridt toppfører, og det eneste han nå mangler er å overgå Michael Schumacher i antall VM-titler, der de begge enn så lenge står oppført med syv hver. Med denne signeringen vil også Hamilton gå inn i sin fjerde era med store regelendringer i biler. Fra debutsesongen 2007 til 2009, og fra 2009 til 2014, videre fra 2014 til 2017, og nå fra og med 2022 har bilene hatt større og mindre endringer i regelverket som har endret hele karakteristikken på bilene.

Spenningen blir nå om Hamilton og Mercedes vil være like konkurransedyktige neste sesong etter at man begynner med blanke ark igjen på den tekniske tegneblokka.

Denne saken er levert av Parcferme.no – Norges beste nettside for motorsportnyheter.