Hjem Nyheter Vurderer flere dobbeløp etter at Australia er avlyst

Vurderer flere dobbeløp etter at Australia er avlyst

Australia Grand Prix er avlyst for andre år på rad. Foto: LAT Images
Både Libery og FIA holder på målet om å arrangere 23 løp denne sesongen, og er klare på at vi kan vente oss flere doble helger.

F1 har nettopp forlatt Østerrike etter to løp på Red Bull Ring, for å kompensere for et avlyst Canada Grand prix.

I dag ble det også klart at Australia også forsvinner fra årets kalender, etter at arrangørene ser at innreiserestriksjonene vil gjøre det svært vanskelig å gjennomføre.

LES OGSÅ: Verstappen suveren i Østerrike

Selv om mye er på vei tilbake til «normalen» – har australske myndigheter kjørt en meget stram linje, i jakten på å utrydde pandemien fra landet.

– Jeg kan forsikre alle om at vi har som mål å arrangere løp i 2022, og at alle som jobber med løpet her i Australia er topp motivert, sier sjefen Paul Little.

Flere av teamsjefene, blant dem Mattia Binotto, sier at de støtter doble løp for å kompensere for avlysninger.
– Jeg synes arrangørene i Spielberg gjorde en strålende jobb med å levere og løp av høyeste kvalitet. Pandemien påvirker fortsatt verden, og takket være Pirelli gjorde andre dekk at vi fikk to ulike løp på den samme banen, sier Binotto.

Han mener også at om vi skal kjøre flere løp på samme bane, bør man vurdere at ett av dem skal ha sprintkvalifisering.

– Om det blir aktuelt er Ferrari klare for det, sa Binotto.

F1-sjefen Stefano Domenicali sier at de til tross for avlysningen av Australia Grand Prix, fortsatt er sikre på at de kan gjennomføre 23 løp denne sesongen.

– Vi har en rekke muligheter for hvordan vi vil løse situasjonen med Australia Grand Prix. Vi jobber med detaljene for noen av alternativere, og i løpet av noen uker vil vi ha en løsning på pass for hvordan kalenderen skal løses, sa Domenicali.

Det er fortsatt stor usikkerhet rundt høstens kalender, i tillegg til Australia Grand Prix som har lenge har vært usikkert, så henger det også tunge skyer over både Mexico og Brasil. Begge landene har hatt store utfordringer med pandemien.

Sjekk ut de beste radiobeskjedene fra Østerrike Grand Prix