Hjem Nyheter Zak Brown skulle kjørt på Silverstone

Zak Brown skulle kjørt på Silverstone

Foto: United Autosports
Teamsjefen til McLaren skulle etter planen lufte sin Lotus 79 som en del av den historiske oppvisningen som skal være denne helgen. Nå er det usikkert om vi får se bilen på banen.

LES OGSÅ: Zak Brown har testet positivt på COVID

Zak Brown er fortsatt en racerfører på høyt amatørnivå i tillegg til jobben hos McLaren. Han eier blant annet bilen som Mario Andretti ble verdensmester med i 1978 – en bil som har betydd mye for utviklingen av F1-biler helt frem til nå.

Bilen som er tegnet av Colin Chapman var med på å revolusjonere aerodynamikken i Formel 1.

LES OGSÅ: Alfa Romeo forlenger med Sauber

Lotusen har blitt helrestaurert gjennom de siste årene – og ble vist for første gang på Goodwood Festival of Speed forrige helg – da med Andretti bak rattet.

– Det er så mange fantastiske ting med Lotus 79. For det første vant den versmesterskapet, for det andre vant den mesterskapet med Mario Andretti bak rattet. Jeg kan ikke tenke meg en mer legendarisk dekor enn JPS Lotus. I tillegg er det Colin Chapman, som med denne bilen ble den første som virkelig utnyttet marktrykkeffekten i F1. Dette er en av de viktigste og mest berømte bilene i F1-historien, sier Brown.

Ikonet er en del av Browns svært imponerende samling, som også består av Ayrton Sennas McLaren MP/6 fra 1991, en 1970 McLaren M8D Can-Am, en works Porsche 962, Alan Jones Williams FW07, Mika Häkkinens McLaren MP4-16 og Williams FW11B som Nigel Mansell kjørte i 1987.

Brown konkurrerte i det britiske F3-mesterskapet tilbake i 1994 – men er nok mest kjent for å være en av de mest suksessfulle innenfor sponsorarbeid og annen kommersialisering av Formel 1, men solgte selskapet sitt og ble en del av McLaren i 2016.

– Jeg gleder meg til årets Storbritannia Grand Prix. Det å få være en del av «Historic Cars 70th Anniversary» er en ære – og jeg kan knapt vente med å sette meg bak rattet og kjøre rundt fantastiske Silverstone, sier Brown.