Hjem Nyheter Hamilton slo tilbake på hjemmebane

Hamilton slo tilbake på hjemmebane

Foto: Mercedes - LAT Images
Det var Lewis Hamilton som til slutt trakk det lengste strået i den første kvalifiseringen til en sprint i F1-historien. Max Verstappen var rett bak, men klarte ikke å tukte engelskmannen på hjemmebane.

Det var Red Bull og Max Verstappen som tilsynelatende var klart raskest på den første treningen denne helgen. Men allerede tidlig i dagens kvalifiseringen ble det klart at kampen ville bli tett.

LES OGSÅ: Mercedes med oppgraderinger 

Inn i Q3 var det Hamilton som var raskest, med 1.26.134 – mens Verstappen ga beskjed over radioen om at han ikke var fornøyd med den bil som understyrte rundt Silverstone. I det siste Q3-forsøket så det da også ut som om Hamilton ville forbedre tidens in, men en feil på vei ut av Club, ødela runden hans.

Men selv om Verstappen reduserte avstanden til rivalen fra 0,172 til 0,075 – måtte han likevel finne seg i å se seg slått av sin nærmeste rival. Det satte selvfølgelig hjemmefansen stor pris på.

Valtteri Bottas sikret tredje beste tid, foran Charles Leclerc – etter at Sergio Perez mistet sin beste tid da han kom for langt ut i Stowe. Lando Norris klarte nok en gang å snike seg foran Daniel Ricciardo etter at australieren var raskest i både Q1 og Q2.

George Russell klarte nok en gang å komme seg videre til Q3 – og ikke nok med det – han klarte også å være raskere enn både Carlos Sainz Jr. og Sebastian Vettel, som også han mistet sin beste tid etter å ha brukt track limits i Stowe.