Hjem Nyheter Hamilton med kontroversiell seier på Silverstone

Hamilton med kontroversiell seier på Silverstone

Foto: Mercedes AMG - LAT Images
Det ble hjemmeseier for Lewis Hamilton foran 140.000 tilskuere på Silverstone – men den første runden vil trolig diskuteres langt utover i uken som kommer.

Foran den største samlingen av tilskuere på et sportsarrangement siden før COVID 19, ble det et dramatisk løp på Silverstone.

Hamilton satset alt på de første rundene, og på vei inn i Copse gikk han på innsiden av Max Verstappen – der ble det kontakt med bakhjulet til nederlenderen, som gikk i dekkbarrieren i høy hastighet.

Etter lang diskusjon blant dommerne, ble Hamilton ilagt en 10 sekunders straff for å ha vært skyld i kollisjonen.

– Jeg var på vei forbi – det var min racingline, og han svingte inn i meg, sa Hamilton.

Red Bull sier at Verstappen er på sykehuset for flere undersøkelser, men han gikk selv ut av bilen og inn i ambulansen.

Teamsjef i Red Bull, Christian Horner var helt tydelig på hvor han mente skylden for kollisjonen lå.
– Max hadde en 51G kollisjon. For meg er det helt klart at Lewis stakk inn et hjul inn i en sving som er en av de raskeste i hele mesterskapet. Han har kjørt her i mange år, vi får bare takke for at vi ikke har en fører som er alvorlig skadet.

Etter at Hamilton hadde vært inne og tatt sin straff i forbindelse med pitstop – tok han opp jakten på teamkollega Valtteri Bottas og Charles Leclerc – og etter først å ha blitt sluppet forbi av Bottas, klarte han også å passere Leclerc helt inn mot slutten av løpet – og tok en viktig seier for mesterskapet.