Hjem Nyheter Binotto etterlyser endring i sprinthelgene

Binotto etterlyser endring i sprinthelgene

Foto: Ferrari
Denne uken ble det bekreftet at Monza blir neste løp der sprint-formatet skal brukes. Nå etterlyser Ferrari-sjefen en endring.

Mattia Binotto mener treningen på lørdag formiddag ikke har noen funksjon slik det nye sprint-formatet er utformet.

Silverstone var første møte med det nye formatet, noe som gjorde at den tradisjonelle kvalifiseringen kjøres på fredag ettermiddag, mens lørdagen har en trening på formiddagen og en 100 kilometer lang sprint på ettermiddagen som avgjør startrekkefølgen på søndag.

Det nye formatet gjorde den andre fritreningen på lørdag morgen kun brukt til å teste racesimuleringer, med mange runder. Det gjorde at tidene var langt bak det vi så på treningen fredag morgen.

Binotto mener at man bør vente til de tre planlagte helgene er arrangert, men sier at man allerede nå ser en svakhet i formatet.

– Det nye formatet var et eksperiment for 2021, og vi har bestemt oss for å teste det i tre løp. Jeg mener at det er for tidlig å endre noe allerede etter den første helgen, men vi må grave mer i dette. Jeg mener det er ting som kan forbedres, ikke minst lørdag morgen som må gjøres mer relevant. Jeg renger med at antallet TV-seere også vil være med på å avgjøre om vi har valgt et riktig format, sa Binotto.