Hjem Nyheter Stor sjanse for straff til Verstappen og Perez

Stor sjanse for straff til Verstappen og Perez

Christian Horner Foto: Bryn Lennon / Getty Images / Red Bull Content Pool //
Christian Horner sier at det er store sjanser for at både Max Verstappen og Sergio Perez vil bli straffet for motorbytter denne sesongen.

Til tross for at Red Bull har hatt en meget god sesong, er det ingen tvil om at litt mer flaks kunne gjort den enda bedre. Flere uhell har gjort at både Verstappen og Perez har vært nødt til å bytte motorer tidligere enn planlagt.

LES OGSÅ: Anker diskvalifisering

Verstappen byttet motor før løpet i Ungarn etter at teamet oppdaget skader som skyldes kollisjonen på Silverstone, mens Perez ble påkjørt av Valtteri Bottas i første sving i gårsdagens løp, noe som etter alt å dømme har skadet motoren på hans bil. Begge førerne har dermed brukt det maksimale antall av motorenheter med 12 løp igjen av sesongen.

Teamsjef Christian Horner sier at de neppe unngår å bruke en fjerde motor denne sesongen.
– Den muligheten er svært liten. Det er ekstremt frustrerende ettersom det ikke handler om holdbarheten til motoren, men på grunn av uhell som vi ikke har vært skyld i. I tillegg har det gått hardt ut over chassisene våre. Kostnadene ved dette må heller ikke undervurderes, det er noe man må se nærmere på ettersom kostnadstaket gjør at vi blir hardt rammet av det vi har blitt utsatt for de siste ukene. Motoren til Perez mistet alt vannet øyeblikkelig etter kollisjonen, så vi må nærmere på den, men det ser ikke bra ut, sa Horner.

LES OGSÅ: Dennis Hauger vant i Ungarn

Det nye denne sesongen er kostnadstaket på 145 millioner dollar. Skader må dekkes innenfor denne rammen, og Horner mener at FIA må se nærmere på regelverket.
– Vi har fått en haug med skader og muligens to motorer som må byttes, alt dette på grunn av andre førere – det er ikke heldig. Du må se på hva som er skal dekkes innenfor de 145 millionene, det er både deler og motorer – det bekymrer oss så mye at jeg tror vi må snakke med FIA om dette. Dette er noe som kan ramme alle team, ikke bare Red Bull, sa Horner.

LYTT: Ny Viaplay Motor Pod