Hjem Feature Atles blogg Atle Gulbrandsen: Tidenes duell?

Atle Gulbrandsen: Tidenes duell?

Det har vært mange klassiske dueller i Formel 1, men spørsmålet er om duellen mellom Lewis Hamilton og Max Verstappen blir den mest spennende?

Niki Lauda vs. James Hunt, Michael Schumacher vs. Mika Häkkinen og ikke minst Alain Prost vs. Ayrton Senna. Det har vært mange minneverdige dueller i Formel 1-historien, og nå er vi så heldige at vi er vitne til en til.

Kampen mellom Lewis Hamilton og Max Verstappen er også kampen mellom Mercedes og Red Bull, mellom Toto Wolff og Christian Horner, mellom gammel og ung, kampen mellom han som ønsker å bli historisk med åtte VM-titler og han som håper å ta sin første, mellom Storbritannia og Nederland og ikke minst kampen mellom de to desidert største profilene i Formel 1 de siste årene.

Så langt i sesongen har det vært utrolig jevnt mellom disse to førerne, og ikke overraskende endte det med et sammenstøt på Silverstone. Jeg tror det er store sjanser for at det kommer til å smelle igjen også senere denne sesongen. Akkurat nå er det Lewis Hamilton som leder, men om noen løp igjen kan det være Max Verstappen. Mitt håp er at mesterskapet ikke er avgjort før vi kommer til finalen i Abu Dhabi, og at vi får en utrolig spennende finale på årets sesong.

Så hvem vinner til slutt?

Det er helt umulig å vite hvem som kommer til å vinne denne duellen, men om jeg skal forsøke meg på en analyse har jeg litt mer tro på Hamilton enn Verstappen. Jeg tror Verstappen er like rask som Hamilton, og jeg tror Red Bull har en bil som jevnt over er noe raskere enn Mercedes. Men jeg har en følelse av at erfaringen, og Hamiltons unike evne til å hente ut det aller siste i pressede situasjoner, vil være avgjørende. Men jeg vet jo ikke, og for meg personlig betyr det ingen ting hvem som vinner. Skulle Hamilton klare å bli historisk med åtte VM-titler? Kjempegøy! Skulle Verstappen ta sin første VM-tittel? Like gøy!

Det viktigste er at det blir spennende.

Vinneren er uansett Formel 1. Interessen slår alle rekorder, og jeg tror ikke Formel 1 noen gang har vært mer populært enn det er akkurat nå. Vi merker det veldig godt i Norge, men vi får liknende signaler fra andre land også.

Så det er bare å feste setebeltene, mine damer og herrer. Etter den lille sommerferien er det klart for 12 nye og spennende Formel 1-løp (hvis alle blir arrangert, noe som er svært usikkert). Så er det bare å vente på en ny sesong av Drive to Survive. Så kommer de nye bilene for 2022. Og snart kommer det et nytt og bærekraftig drivstoff. Og nye løp. Og kanskje en kvinnelig fører til start. Og forhåpentligvis Dennis Hauger…

Atle Gulbrandsen
@atlegulbrandsen

Atle Gulbrandsen er Formel 1-kommentator og programleder på Viaplay og V Sport. Han har kommentert Formel 1 på norsk TV siden 1997, da han ble verdens yngste Formel 1-kommentator, bare 17 år gammel. Han er også aktiv bilsportutøver selv, og jobber ellers som konsulent og sportssjef i Norges Bilsportforbund.