Hjem Nyheter Qatar kan erstatte Melbourne

Qatar kan erstatte Melbourne

Mye tyder på at Losail International Circuit i Qatar ser ut til å erstatte Melbourne på årets F1-kalender.

Også i 2021 er F1-kalenderen i stadig endring. Sist ut var Japan Grand Prix som for andre år på rad blir avlyst på grunn av pandemien.

VIDEO: De legendariske tittelkampene

Jobben med å få på plass sesongen er imidlertid godt i gang. Nå ser det ut som det blir Qatar som erstatter løpet i Australia som tidlig ble avlyst som et resultat av de svært strenge innreisebestemmelsene.

I jakten på å beholde 23 løp ligger det så langt an til to løp på Circuit of the Americas, i tillegg til en retur til Bahrain.

Qatar har hatt MotoGP-løp siden 2004, og Losail International Circuit, som har FIA Grade 1-lisens, har også hatt både World Superbike og World Touring Car Championship på besøk.

Om et løp mot slutten av november i Qatar, vil sørge for at F1 samler innspurten av sesongen i Midtøsten, med Saudi Arabia og Abu Dhabi som de to siste løpene denne sesongen.

LES OGSÅ: Japan Grand Prix er avlyst

Etter den kommende trippelen med Spa, Zandvoort og Monza, skal teamene sette kursen for Russland og Tyrkia, men sistnevnte er fortsatt på rødlista til Storbritannia. Det gjør at de som kommer derfra må på hotellkarantene i 10 dager – noe som kan stoppe løpet i Istanbul nok en gang.

Legger vi til at både Mexico og Brasil fortsatt er meget usikre – er det mer enn tittelkampen i F1 som er svært åpent…