Hjem Nyheter Nesten sensasjon på Spa

Nesten sensasjon på Spa

George Russell (GBR) Foto: Williams Racing
Max Verstappen var den eneste som hindret George Russell å ta en sensasjonell pole under dagens kvalifisering til Belgia Grand Prix.

Russell leverte en fantastisk siste runde i Q3, 0.013 sekunder foran VM-leder Lewis Hamilton. Bak ham kom imidlertid Verstappen og med 1.59.765 forhindret han at Williams tok sin første pole siden Østerrike Grand Prix i 2014.

Det ble en dramatisk Q3 etter at Land Norris hadde et lite trivelig møte med autovernet på toppen av Eau Rouge. Heldigvis kom han tilsynelatende uskadd ut av ulykken, til tross for at han ryddet kraftig opp på tre av fire hjørner på sin McLaren – og starter trolig morgendagens løp fra pitlane.

LES OGSÅ: Tøff dag for Dennis

Dette skjedde etter at Norris hadde vært raskest både i Q1 og Q2, og timingen var i utgangspunktet perfekt for å sette en svært god tid også i Q3, mens regnet var i ferd med å tilta.

Kvalifiseringen ble imidlertid stoppet i 40 minutter, mens regnet kom – og gikk – før Q3 fortatte med bare ni biler.

Verstappen tok pole foran Russell og Hamilton, mens Daniel Ricciardo sikret årets beste resultat med en fjerdeplass. Sebastian Vettel sikret femte beste tid foran Pierre Gasly, Sergio Perez og Valtteri Bottas. Finnen må imidlertid startet fem plasser lenger bak som følge av straffen han fikk etter kollisjonene på første runde i Ungarn.

For Ferrari ble det en vanskelig dag – der både Charles Leclerc og Carlos Sainz ble slått ut i Q2 og endte på henholdsvis 11. og 13.

Mellom dem var Nicholas Latifi som til tross for en snurring i Q1 sikret seg sitt beste kvalifiseringsresultat i karrieren.