Hjem Nyheter Maksimalt 22 løp denne sesongen

Maksimalt 22 løp denne sesongen

Getty Images / Red Bull Content Pool // 1329477958805-1159020929 // Usage for editorial use only //
F1 har hele tiden holdt hardt på at målet for årets sesong var 23 løp – etter at Japan nylig bli avlyst har de nå innsett at det ikke er mulig.

Japan er dermed på samme liste som Canada, Singapore og Australia, arrangører som har vært nødt til å avlyse løp denne sesesongen.

Etter et møte med teamsjefene på lørdag, ble en oppdatert kalender offentliggjort – og inneholder nå 22 løp – der ett av dem enda ikke er bestemt hvor skal kjøres.

LES OGSÅ: Nye sponsorer på vei til Formel 1

Planen skal være å kjøre dette løpet i Midtøsten – trolig på Losail i Qatar.

Om de ikke kommer til enighet med arrangørene i Qatar, kan det være aktuelt å bruke Bahrain som en del av en trippel med Mexico og Brasil.

Tyrkia Grand Prix er fortsatt på kalenderen, men er nå flyttet til 10. oktober. Det er gjort av to grunner, for det første skal britiske myndigheter gjøre en ny vurdering av situasjonen den 16. september, og for det andre kan teamene reise direkte til USA fra Tyrkia.

Om det skulle bli umulig å arrangere løp i Tyrkia snakkes det om at Mugello kan komme tilbake på kalenderen.

Planene om å kjøre et dobbeltløp i Austin – men nå ser det ikke ut som om dette blir aktuelt likevel.

LES OGSÅ: Nesten sensasjon på Spa

Både løpet i Mexico og Brasil er flyttet, og danner altså de to første løpene i en trippel der det siste løpet enda ikke er avklart.

Begge disse landene står på rødlisten til britiske myndigheter, men Texas også sliter med økte smittetall og sykehusinnleggelser.

Muligheten for å kjøre et løp i Midtøsten kan gjøre det mulig for F1-sirkuset å omgå britisk karantene ettersom de vil ha vært mer enn 10 dager utenfor Brasil.

Oppdatert kalender

Dato 2021
29. august Belgia
5. september Nederland
12. september Italia
26. september Russland
10. oktober Tyrkia
24. oktober USA
7. november Mexico
14. november Brasil
21. november Ikke bestemt
5. desember Saudi Arabia
12. desember Abu Dhabi