Hjem Nyheter Perez og Latifi starter fra pitlane

Perez og Latifi starter fra pitlane

Foto; Mark Thompson / Getty Images) // Red Bull Content Pool
Sergio Perez som nettopp har skrevet ny kontrakt med Red Bull for 2022, starter dagens løp fra pitlane. Det samme gjør Williams-fører Nicholas Latifi.

Det var en grov feilberegning av Red Bull som gjorde at meksikaneren ikke kom videre til Q3 og dermed gjorde dagens løp svært vanskelig. For mye trafikk på utrunden i Q1 sørget for at han aldri rakk å krysse startlinjen tidsnok til å kunne sette et siste forsøk.

LES OGSÅ: Hauger med ny sterk seier

– Det gjorde selvsagt utrolig vondt. Jeg er svært skuffet fordi jeg sitter i en bil som definitivt er bra nok til å kunne hevde seg. Vi burde hadde begge bilene helt i front, og kanskje låst førsterekka, så dette var definitivt ikke en situasjon jeg hadde forventet å havne i. Vi må lære av denne feilen og komme oss videre.

Grunnen til at Perez starter fra pitlane er at Red Bull har benyttet anledningen til å bytte motor i bilen til Perez. Det var forventet at han uansett måtte bytte motor igjen i løpet av noen få løp, så dermed begrenser man skaden ved å gjøre det i dette løpet.

Også Williams har byttet deler på bilen til Latifi som er annerledes enn det han brukte i kvalifiseringen. Teamet måtte gjøre omfattende reparasjoner på bilen etter en kraftig krasj i Q2. Latifi starter dermed løpet med en ny frontvinge og nese – dermed starter også han fra pitlane.

Dermed er det 18 biler som står på startgriden senere i dag. Yuki Tsunoda flyttes opp en plass til 14. mens lenger bak vil Sebastian Vettel, Robert Kubica, Mick Schumacher og Nikita Mazepin starte to plasser lenger frem.