Hjem Nyheter Verstappen med pole på hjemmebane

Verstappen med pole på hjemmebane

Foto: Andy Green/Red Bull Content Pool //
Det ble svært tett mellom de to tittelkandidatene på dagene kvalifisering foran Nederland Grand Prix – det ble likevel Max Verstapen som sikret pole denne sesongen, foran Hamilton og Bottas.

– Det var en fantastisk følelse å ta pole her, sa Max Verstappen etter å ha sikret pole på hjemmebane.

SE OGSÅ: Hauger tok sjanser

Dramatikken på kvalifiseringen startet allerede i Q1, der ingen av de store kanonene så ut til å ha det travelt med å forlate pitlane.

SE OGSÅ:

Banen ble imidlertid fort raskere, noe som nok lurte flere av teamene som ventet lenge med å gå ut. Det førte til at Sergio Perez overraskende nok ble slått ut allerede her, mens Sebastian Vettel ble hindret av Haas-fører Mazepin og fikk sin runde ødelagt. Russeren ble da også slått ut samen med Vettel, Vettel, Kubica og Schumacher.

Inn i Q2 prøvde noen av førerne seg på å sette en tid med mediumdekk, men det viste seg raskt at soft var det riktige alternativet.

Verstappen og Latifi var først ut, Verstappen satte 1:09.071. Begge Mercedes-førerne var også ute på soft, og Hamilton og Bottas tok andre og tredje tid. Men etter hvert som banen ble stadig raskere, var både Leclerc og Gasly raskere og dyttet Hamilton og Bottas ned til fjerde og femte, foran Ricciardo, Sainz, Ocon og Alonso.

Så spant George Russell av og det røde flagget kom raskt, til tross for at engelskmannen kunne fortsette runden.

Etter 10 minutter med opprydding ble Q2 restartet, men etter bare ett minutt kom et nytt rødflagg etter at Latifi spant av i sving 8. Dette avsluttet Q2 og gjorde at hverken Russell, Stroll, Norris, Latifi eller Tsunoda kom seg videre.

Etter enda en forsinkelse var Q3 i gang og Verstappen satte dagens raskeste runde med 1:08.923. Deretter roet det seg litt frem til det gjensto bare tre minutter. Da bestemte alle seg for å gi det en sjanse til, og Verstappen forbedret tiden sin til 1:08.885, han ble imidlertid svært hardt presset av Hamilton som bare var noen tusendeler bak med 1:08.923 foran Bottas. Gasly, Leclerc, Sainz, Giovinazzi, Ocon, Alonso og Ricciardo.