Hjem Nyheter Wolff varsler prat med Bottas

Wolff varsler prat med Bottas

Foto: Steve Etherington / Mercedes F1
Mercedes-sjef Toto Wolff kaller forsøket til Valtteri Bottas på å sette raskeste runde på Zandvoort for «kjekkaserier» og varsler at det blir en liten prat.

Mercedes forsøkte det meste for å tukte Max Verstappen i helgens Nederland Grand Prix, men klarte ikke å overliste ham hverken på banen eller når det kom til strategi. Dermed måtte de minimere skadene mest mulig ved å forsøke å la Lewis Hamilton ta de det ene bonuspoenget for raskeste runde.

LES OGSÅ: Verstappen triumferte på hjemmebane

De hadde imidlertid ikke helt tenkt at det var Hamiltons egen lagkamerat som skulle være den største trusselen. Med fem runder igjen gikk nemlig Bottas inn av «sikkerhetsgrunner» og byttet til myke dekk. Det gjorde ham da også meget rask, og det var ingen tvil om at han siktet seg inn mot raskeste runde.

LES OGSÅ: Hauger med ny sterk seier

Han fikk imidlertid klar beskjed fra teamet om at han ikke skulle sette raskeste runde, og slapp opp betydelig i den siste sektoren. Likevel sier Wolff at han ønsker å ta en prat med Bottas.

– Det er forståelig at man blir litt kjekkas i en slik situasjon, men ettersom mesterskapet er så tett så må han motta slike beskjeder. Han slapp opp betydelig i den siste sektoren, og det var klart at Lewis skulle sette den raskeste runden og at Valtteri var klar over det. Det er Lewis som kjemper om førermesterskapet, og han fikk poengene. Det hadde vært dumt om det hadde endt med at han mistet disse poengene, samtidig må man forstå at det er frustrerende for Valtteri å få denne type beskjeder. Vi kommer til å diskutere det, og håndtere det på en profesjonell måte, sa Wolff etter løpet på Zandvoort.