Hjem Nyheter Horner: Straffen til Max ikke noe stort handicap

Horner: Straffen til Max ikke noe stort handicap

Christian Horner Foto: Bryn Lennon / Getty Images / Red Bull Content Pool //
Teamsjef i Red Bull, Christian Horner, sier at gridstraffen Max Verstappen fikk etter kollisjonen på Monza ikke nødvendigvis er en stor ulempe.

– Vi må ta en gridstraff for Max i Sochi, men det er ikke sikkert det er noe stort handicap ettersom du får så mye tow ned mot den første svingen, skriver Horner i sin Red Bull-spalte.

Han sier at han gleder seg til å komme til Russland.

SE: De beste teamradioene fra Monza

– Jeg ser frem til å se hvordan det går.

Mercedes har vunnet alle løpene i Sochi siden Russland Grand Prix kom på kalenderen i 2014, fire av dem ved Lewis Hamilton. Med straffen til Verstappen og sannsynligheten for at Mercedes vil være sterke, kan få Red Bull til å bytte motor på bilen til nederlenderen noe som trolig vil sende ham helt bakerst på startgriden.

Meredes gjorde dette med Bottas på Monza, med det resultat at Finnen kjørte seg opp til tredjeplass, riktignok godt hjulpet av at de to mesterskapskonkurrentene kjørte hverandre av banen, og at Sergio Perez pådro seg en tidsstraff.

– Jeg så på resultatene fra Russland Grand Prix – og i 2018 kjørte Max seg opp fra siste til første før han måtte gå i pit. Vi ble nummer to i fjor, men det er en banen vi aldri har vunnet på, skriver Horner.

Han innrømmer at det blir vanskelig å slå Mercedes – men denne sesongen går sjelden ting slik som man forventer inn i en racehelg.