Hjem Nyheter Martin Whitmarsh skal lede F1-satsingen til Aston Martin

Martin Whitmarsh skal lede F1-satsingen til Aston Martin

Lawrence Stroll og Aston Martin har hentet en svært erfaren mann til å lede deres svært ambisiøse F1-satsing.

Det er lenge siden Strolls investeringer i F1 gikk fra å handle om å skaffe et sete til sønnen Lance, til et av de mest ambisiøse prosjektene vi har sett på mange år. Sist ut på signeringslisten er Martin Whitmarsh – han blir «Group Chief Executive Officer of Aston Martin Performance Technologies». – Det betyr at han vil styre all F1-aktivitet inkludert, utvikling og eierskap av ny teknologi, med mål om å være best i klassen innenfor både utvikling, testing og produksjon av utstyr og tjenester også utenfor bilindustrien.

Ansettelsen setter definitivt Strolls uttalelse om at han ikke hadde noen plan om å ha en person «over» Otmar Szafnauer i et litt spesielt lys.

Whitmarsh jobbet i McLaren fra 1989 til 2014 – de siste seks årene som teamsjef – og var helt sentral i prosjektet med å utvikle selskapet fra et racingteam til nye forretningsområder – noe endte opp i selskap som McLaren Automotive og McLaren Applied Technologies.

– Martin vil sammen med meg bidra til å sette en strategisk retning for Aston Martin Performance Technologies og alle dets underselskaper, og bidra til å gjøre Aston Martin Cognizant F1 Team til et team som skal vinne F1-mesterskap innen fire til fem år – og i tillegg gjøre det et selskap som omsetter for nærmere 10 milliarder i løpet av den samme perioden, sier Stroll.

Han fremhever den brede erfaringen Whitmarsh har, ikke bare fra F1, men også fra bilindustri, romfart, marine og der han har brukt de siste årene – innenfor fornybar energi i form av vindkraft.