Hjem Nyheter Derfor slet Verstappen

Derfor slet Verstappen

Red Bull var naturlig nok svært fornøyd med andreplassen til Max Verstappen i Russland Grand Prix. Foto: Mark Thompson / Getty Images / Red Bull Content Pool
Max Verstappen ble overrasket over hvordan dekkene hans utviklet seg mot slutten av Russland Grand Prix – noe som begrenset evnen hans til å avansere i feltet før regnet kom.

Banen i Sotsji er en av banene på kalenderen med den laveste dekkslitasjen, men fikk Verstappen problemer med dekkene midt i løpet da Pirelli-dekkene begynte å miste grepet – til tross for at nederlenderen startet med C3, som var det hardeste dekkalternativet.

LES OGSÅ: Atle Gulbrandsen: Terningkast 6 til Dennis

Fra start klatret Verstappen raskt en rekke biler, blant dem Mercedes-fører Valtteri Bottas, og avanserte i løpet av den første tredelen av løpet opp til en sjetteplass.

Derfra ble det imidlertid vanskeligere å komme seg videre, og ikke før regnet kom mot slutten av løpet fant Verstappen nøkkelen til å ta en både viktig og imponerende andreplass i løpet.

Verstappen gikk inn for sitt første pitstopp samtidig som Lewis Hamilton, noe som mange ble overrasket over.

– Jeg måtte gå i pit. Dekkene var fullstendig utslitt, antagelig fordi jeg hadde brukt mye av dem i trafikk. Særlig venstre fordekk var fullstendig utslitt. I ettertid hadde det kanskje vært bedre å starte på medium, men jeg hadde ikke forventet at de harde dekkene skulle gi seg så tidlig. Sånn jeg ser det var det vanskelig å velge dekk, særlig når du kommer bakfra og skal passere tregere biler. Når du har valgt dekk og de begynner å gi seg, så blir du sittende fast, sier Verstappen.

Han sier at pitstopp ofte tar lang tid, og at det gjør det vanskelig å planlegge med to stopp i Soljii.

– Pit lane er så treg her, og du bruker så mye tid at det ikke er mulig å planlegge med to stopp. Derfor var valgmulighetene mine meget begrenset. Da jeg gikk inn visste jeg at det kom til å bli vanskelig mot slutten. Vi skal ikke glemme at jeg hadde Charles rett bak meg da jeg gikk inn, og han ble sittende i trafikk og var vel på et tidspunkt nummer 14.

Verstappen endte likevel på en andreplass etter at Red Bull var tidlig ute med å ta ham inn og legge på intermediate da regnet kom.

– Jeg tror ikke vi gjorde noe galt med strategien. Dekkene var helt på grensen av hva vi kunne få til. Selv om regnet ikke hadde kommet, og vi hadde endt opp som nummer seks eller syv, ville jeg vært fornøyd – slik dekkene utviklet seg er det ikke mye mer jeg kunne ha gjort. Heldigvis tok vi riktig valg når regnet kom, det var bra.

Det er nå bare to poeng som skiller ham og Lewis Hamilton i førermesterskapet.

Her kan du se og høre hele dramatikken fra Russland da regnet kom: