Hjem Nyheter Alpine vil ikke stoppe Zhou

Alpine vil ikke stoppe Zhou

Foto: Alpine F1 Team
Teamsjefen i Alpine sier de ikke vil stoppe kinesiske Guanyu Zhou om han skulle være aktuell for det siste ledige setet på neste års F1-grid.

Det er bare ett ledig sete på neste års F1-grid og det er ved siden av Valtteri Bottas i Alfa Romeo. Akkurat nå er kinesiske Zhou favoritt til denne plassen, dette til tross for at han er Alpine-junior.

Alpine er imidlertid klare på at de ikke vil stå i veien for den første kinesiske F1-føreren.

SE HØYDEPUNKTENE FRA SESONGEN TIL DENNIS

–  Jeg hører at ryktene går, og det er ikke opp til meg å ta den avgjørelsen. Vi har et akademi fordi vi ønsker å utvikle førere for Alpine, men om vi lykkes og ikke har en plass å tilby dem – kan vi selvsagt ikke stå i veien for at førerne får en mulighet et annet sted. Det ville ikke vært bra verken for dem eller for oss som team, sier Marcin Budkowski, i Alpine.

Teamet har en langsiktige kontrakter med både Fernando Alonso og Esteban Ocon, og mye tyder på at en annen juniorfører, Oscar Piastri, står foran Zhou i rekken over aktuelle førere for det franske teamet.