Hjem Nyheter Sagaen om Mercedes og Petronas

Sagaen om Mercedes og Petronas

I følge Dealspotters – som følger sponsormarkedet i motorsport tett – skulle Mercedes være i ferd med å få en ny tittelsponsor.
Oppdatert:18: oktober: Petronas har avkreftet ryktene om at de trekker seg fra F1 – Mercedes har så langt ikke gitt noe klart statement.

Årsaken til at Petronas nå trekker seg ut av samarbeidet med Mercedes, skal være store tap under den pågående pandemien med tilhørende fall i oljeprisen.

I følge nettstedet skal det det imidlertid ikke være et lite oljeselskap som tar plass som ny hovedsponsor – nemlig Aramco – samme selskap som tidligere gikk inn som hovedsamarbeidspartner med Liberty.

Petronas har samarbeidet med Mercedes helt siden 2010 – så det har trolig vært en vanskelig avgjørelse for det malaysiske oljeselskapet.

LES OGSÅ: Slik blir sesongen 2022

Dealspotter skriver også at INEOS – som er hovedsponsor og deleier i Mercedes  – signerte en avtale med Aramco og TotalEngergies i 2019, som også inkluderer byggingen av tre fabrikker i Saudi Arabia.

Aramco er også kjent under det engelske navnet Saudi Arabian Oil Company, og er det statseide oljeselskapet i Saudi-Arabia. Aramco er det største oljeselskapet i verden, både målt etter oljeproduksjon og påviste oljereserver. Per juni 2020 var selskapet verdt 1,9 billioner US dollar, som gjorde det til det mest verdifulle selskapet i verden.

Samarbeidet mellom Petronas og Mercedes har pågått i en periode der teamet har vunnet syv konstruktørmesterskap siden samarbeidet startet.