Hjem Nyheter Masi vil diskutere forbikjøringer

Masi vil diskutere forbikjøringer

FIAs løpsleder Michael Masi vil diskutere hvordan man skal vurdere den type fighting som vi så mellom de to Alfa Romeo-førerne og Fernando Alonso i USA Grand Prix.

Radiotrafikken var til tider opphetet, både mellom førere og team – og mellom teamet og Michael Masi. Alonso var tydelig frustrert over at Kimi Räikkönen passerte ham på utsiden av banen uten å måtte gi tilbake plassen.

LES OGSÅ: Verstappen lot seg ikke lure

Räikkönen og Alonso var borte hverandre, og finnen var på utsiden av banen med alle fire hjulene, men fortsatte likevel forbikjøringen.

Alonso var svært kritisk til løpsledelsen og kalte dem inkonsekvente, ettersom flere andre førere – blant dem ham selv – måtte gi tilbake plassen etter passeringer etter å ha vært utenfor banen.

– Jeg forstår frustrasjonen hans. Jeg har ikke hørt den, men jeg kan forstå hvorfor. Beslutningen etter situasjonen mellom ham og Kimi i den første svingen var helt marginal. Det er noe som vi ønsker å diskutere i det neste førermøtet. Det er alltid to sider av en sak, her er det både snakk om en forbikjøring, og elementet med å presse noen av banen. Det er noe vi må diskutere med hele gruppa i neste møte.

Vurderingen til dommerne var at det i denne situasjonen var Alonso som presset Räikkönen ut av banen, mer enn at han fikk en fordel av å være på utsiden.

– Det handler, som så ofte ellers, om marginer.

En nyhet denne sesongen er at man også lar seerne ta del i radiotrafikken mellom teamene og Masi. I dette tilfellet var det Alpines Alan Permane som tok kontakt. Sarkasmen var ganske dårlig skjult da Permane spurte om det «nå var slik at det var greit å passere andre førere på utsiden av banen».

Masi sier at han forstår at teamene kjemper for førerne sine. Han sier at han er godt vant til denne type trafikk:
– Jeg kan si at det var betydelig mer av denne radiotrafikken før de visste at den kunne ende opp på lufta…