Hjem Nyheter Rosberg: Visste jeg ville legge opp

Rosberg: Visste jeg ville legge opp

Foto: Mercedes Petronas AMG

Nico Rosberg visste at han kom til å trekke seg i det øyeblikket han krysset streken og ble verdensmester i det siste løpet av 2016-sesongen.

Tyskeren sjokkerte F1-verdenen da han, kort tid etter å ha tatt sitt første verdensmesterskap, kunngjorde at han avsluttet Formel 1-karrieren.

PEREZ: Jeg må være på mitt beste

Det var en stor avgjørelse for en fører som nettopp hadde tatt sin første verdenesmestertittel for et dominerende Mercedes-team, og at han ganske sikkert ville vært i stand til å seire og titler hvis han hadde blitt.

– To meter etter at jeg hadde krysset målstreken i Abu Dhabi hadde jeg bestemt meg. Jeg hadde gitt alt, jeg ønsket ikke lenger å leve under det presset, sier han til squaremile.com.

Han hadde kjempet mot teamkollega Lewis Hamilton gjennom en lang og tøff sesong, og står igjen som den eneste som har vært i stand til å bryte seiersrekken til engelskmannen i hybridæraen.

– Jeg hadde oppfylt drømmen min, målet mitt var å bli verdensmester – og det var et fantastisk øyeblikk.

Han avslører også hva han mener var nøkkelen for å slå Hamilton:
– For å vinne et førermesterskap i F1 må du kjenne rivalen din. For meg var det bare Lewis som var en reell utfordrer. Han har vist seg å være en av de beste gjennom tidene, så nivået var utrolig høyt. Men alle har noen svakheter.

Rosberg sier at han ofret alt – og at han brukte hver eneste fridag til å trene og forberede seg til neste kamp.

Nå kan Max Vestappen være mannen som stopper Hamilton igjen, nederlenderen leder mesterskapet med 12 poeng med bare fem løp igjen av 2021-sesongen.