Hjem Nyheter Brasil sprint: Bottas vant – Hamilton opp 15 plasser

Brasil sprint: Bottas vant – Hamilton opp 15 plasser

Foto: Mercedes / Steve Etherington
Det ble hektiske 24 runder på Interlagos lørdag kveld – Lewis Hamilton startet bakerst etter diskvalifiseringen, men kjørte seg opp til femte. Bottas vant med Max Verstappen på andre og Carlos Sainz på en imponerende tredje.

Bottas tok starten i lørdagens sprintløp, og til tross for at han ble presset hardt av Max Verstappen mot midten av sprinten, holdt han unna og tok seieren.

Verstappen som startet på mediumdekk – tapte akkurat nok i starten til at Bottas kunne snike seg inn foran inn i første sving – litt senere fikk han også også Carlos Sainz opp på siden og lå en stund på tredjeplass. Han passerte imidlertid spanjolen og tok opp jakten på Bottas, men uten å lykkes.

LES OGSÅ: Hamilton disket – Verstappen fikk bot

For Lewis Hamilton handlet det kun om skadebegrensning etter at han ble diskvalifisert etter at dommerne fant at åpningen på bakvingen var for stor under DRS. Han gjorde en av sine beste prestasjoner denne sesongen da han hentet inn 15 plasser på 24 runder.

Hamilton starter likevel søndagens løp som nummer 10 ettersom han byttet motor før helgen og får fem plasser straff som følge av dette

LES OGSÅ: Dramatikken i Brasil