Hjem Nyheter Mercedes ber om ny vurdering av Verstappen vs Hamilton

Mercedes ber om ny vurdering av Verstappen vs Hamilton

2021 Sao Paulo Grand Prix, søndag Foto: LAT Images
Etter helgens løp i Brasil har Mercedes bedt om at FIA ser på situasjonen  – der de mener Verstappen presser Hamilton ut av banen – og gjør en ny vurdering.

Da Hamilton forsøkte å passere Verstappen på utsiden i sving 4, bremset Red Bull-føreren senere – kom langt ut – og begge bilene måtte benytte seg av avkjøringssonen for ikke å kollidere.

Noen runder senere passerte Hamilton nederlenderen på samme sted, og vant løpet foran Verstappen.

Hadde imidlertid Verstappen blitt idømt den fem sekunders straffen som det er vanlig å dele ut etter at en fører har presset en annen av banen, hadde det gjort at Valtteri Bottas hadde passert ham og endt på tredjeplass.

LES OGSÅ: Første kineser i Formel 1

Etter løpet innrømmet FIA at data fra kameraet på Verstappens bil som peker fremover, ikke var tilgjengelig for dommerne når de tok sin avgjørelse – og at beslutningen om ikke å se nærmere på saken ble tatt uten den informasjonen.

Derfor har Mercedes bedt om at situasjonen vurderes på nytt, men nå med de dataene som ikke var tilgjengelig da avgjørelsen ble tatt.

Verstappen leder på Hamilton med 14 poeng i førermesterskapet, mens Mercedes leder med 11 poeng i konstruktørmesterskapet.

Om en ny vurdering skulle ende opp med en fem sekunders straff – vil det redusere ledelsen i førermesterskapet til 11 – og gjøre avstanden mellom de to teamet til 17 poeng.

Tidligere i år avviste FIA å vurdere kollisjonen mellom de to på Silverstone på nytt, til tross for at Red Bull mente de hadde ny informasjon i saken.