Hjem Nyheter Bottas raskest på fredagen i Qatar

Bottas raskest på fredagen i Qatar

Foto: Mercedes / LAT Images
Mercedes og Valtteri Bottas var raskeste før morgendagens kvalifisering på Losail International Circuit – Max Verstappen var riktignok raskest i den første treningen – men Bottas satte dagens raskeste tid på 1.23.148.

Imponerende var også Pierre Gasly som var nest raskest på begge treningene.

LES OGSÅ: Protest fra Red Bull?

Den første treningen gikk på dagtid, noe som gjør at det ikke sier all verden om hverken kvalifiseringen eller løpet i Qatar – som begge vil gå under kjøligere forhold.

Verstappen brukte den første delen av den første treningen til å kjøre på FP1 på de harde dekkene, og byttet på å være raskest med Lando Norris.

Bottas satte en god tid på de myke dekkene, før Verstappen slo tilbake med 1.23.723. Det ga ham en ledelse på fire tideler til sin tidligere teamkompis, Gasly – mens Bottas var tredje raskest.

For Hamilton endte det med en fjerdetid – 0.786 bak Red Bull.

På den andre treningen var det Verstappen som var raskest fra start, men han ble raskt passert av både Hamilton og Bottas.

Finnen var først ut av de beste til å kjøre på de myke dekkene, men fikk runden sin slettet fordi han i likhet med flere andre brøt track limit.

Gasly hadde en solid sladd i den siste svingen, men klarte likevel å sikre nest beste tid igjen, fulgt av Verstappen og Hamilton.

Nikita Mazepin – som faktisk er den eneste som har kjørt på denne banen tidligere – fikk ikke unyttet den kompetansen ettersom Haas måtte bytte chassis på bilen hans etter at han ødela bilen i den første treningen.