Hjem Nyheter Hamilton ledet fra start til mål

Hamilton ledet fra start til mål

Foto: Mercedes - LAT Images

Det ble en viktig seier for Lewis Hamilton som kuttet avstanden opp til Verstappen ned til åtte poeng, mens nederlenderen kjempet seg opp fra syvende til andreplass.

Hamilton var aldri reelt truet når det kom til seieren i Qatar Grand Prix, men ettersom Max Verstappen tok løpets raskeste runde, klarte engelskmannen bare å redusere avstanden opp til Verstappen med seks poeng.

Det ble nok en dramatisk helg, etter at Verstappen fikk en fem plassers gridstraff etter at dommerne mente at han ikke reduserte farten tilstrekkelig under dobbelt gulflagg. Dermed ble han flyttet ned fra andre til syvende, men han tok seg opp til fjerdeplass allerede på den første runden.

Hamilton hadde allerede strukket ledelsen til fire sekunder, og Verstappen hadde egentlig aldri noe reell mulighet til å komme seg opp for å kjempe om ledelsen.

Den store sensasjonen var nok likevel at Fernando Alonso gjorde sitt beste løp på svært lang tid, og sikret en viktig tredjeplasset.

I konstruktørmesterskapet hadde imidlertid ikke Mercedes en like god dag, etter at Valtteri Bottas måtte bryte, mens Red Bull-fører Sergio Perez sikret fjerdeplassen.