Hjem Nyheter Horner måtte forklare seg

Horner måtte forklare seg

Foto: Bryn Lennon / Getty Images) / Red Bull Content Pool
Teamsjef i Red Bull – Christian Horner måtte besøke dommerne etter løpet – årsaken er uttalelser han har kommet med knyttet til straffen Max Verstappen fikk før dagens løp i Qatar. Det hele endte med en advarsel.

Verstappen ble flyttet fem plasser bakover på grid etter å ha ignorert dobbel gulflagg. Det var en straff Horner likte lite:
“I think the race director should have control of the circuit. He’s the referee at the end of the day and otherwise anybody, you get a marshal that decides to stick a yellow flag out, how does that work?”

Horner er anklaget for å ha brutt paragrafene 12.2.1 (f) og 12.2.1 (k) i sportsreglementet til FIA.

Red Bull-sjefen har også sagt at FIA ikke har kontroll på banemannskapet, og at konsekvensene ville være «avgjørende for verdensmesterskapet».

Gjennom disse uttalelsene kan han ha brutt paragrafene som klart forbyr «ord, handlinger som ikke er i tråd med det beste for motorsporten og de verdiene som ivaretas av FIA».

Beklaget

I et intervju med Sky Sports F1 eter møtet benyttet Horner anledningen til å beklage.

– Det ble gitt noen kommentarer i intervjuer tidligere der du spurte meg om dommerne og banemannskapet, og jeg vil være tydelig på at de har gjort en fantastisk jobb – og de er frivillige som gjør en fantastisk jobb. Frustrasjonen gikk ikke mot banemannskapet, men om noen oppfattet det slik så beklager jeg det. Det er frustrerende å ende opp i den situasjonen vi gjorde i dag – men det er fantastisk hvordan Max og teamet gjør det beste ut av det.

Reprimande
Christian Horner har fått en reprimande.
Han har bedt om unnskyldning og skal også være med på FIAs program for utdanning av banepersonell i 2022.