Hjem Nyheter Ocon forklarer Qatar-suksess

Ocon forklarer Qatar-suksess

Foto: GEPA pictures/ Christian Walgram
Fernando Alonso sikret sin første pallplass på sju år – og begge Alpine-bilene var topp-10 i Qatar – nå forklarer Estaban Ocon hva som sørget for suksessen.

Ocon sier til Motorsport.com at banen i Qatar passer godt til årets Alpine-bil, men sier at ingeniørene også spilte en viktig rolle i teamets suksess.

SE OGSÅ: Slik fungerer knappene på rattet

– Det er ingen tvil om at banen passer godt til bilen, og jeg var  overrasket over hvor godt grepet faktisk var. Men det var ikke bare det, jeg mener også at vi gjorde en svært god jobb med oppsett av bilen  – og fant forbedringer vi ikke har funnet andre steder. Vi har selvsagt med oss mye data som vi kan bruke for å analysere hva som fungerte så godt i Qatar. Jeg mener at det er et bevis på at vi har tatt store steg med årets bil.

I tillegg til de justeringene som teamet gjorde på bilen, er Ocon tydelig på at de også traff meget godt på strategi.

– Dekkstrategien vi hadde for løpet i Qatar traff helt perfekt. Alt – bortsett fra det siste kvalifiseringsforsøket – var egentlig perfekt denne helgen.

LES OGSÅ: Forlenger med arrangørene i Barcelona

Selv om tredjeplassen til Alonso selvsagt var viktig for spanjolen, var selvsagt poengene de tok med seg i konstruktørmesterskapet svært viktige. Alpine leder nå med 25 poeng på AlphaTauri i kampen om femteplassen.

Ocon sier han merker en stor endring, også innad i teamet.

– Det er så god stemning, og vi har hatt stor fremgang sammenlignet med ett år tilbake. Teamet har rett og slett gjennomgått en forvandling.

Han sier også at den nye ledelsen i teamet med Laurent Rossi og Luca di Meo bidrar til å løfte konkurranseviljen, og evnen til Alpine.