Hjem Nyheter Teamsjef smittet av korona.

Teamsjef smittet av korona.

Jost Capito blir nå både CEO og teamsjef for Williams Racing Foto: FIA Pool Image
Det er knyttet stor spenning til helgens VM-runde i Formel 1 i Jeddah i Saudi-Arabia. I 12. time har de klart å ferdigstille den helt nye banen, skreddersydd for Formel 1, men som defineres som en gatebane.

Men historiens første Grand Prix-helg i Saudi-Arabia blir uten Williams sin teamsjef Jost Capito. Teamet melder torsdag formiddag at han er blitt smittet av Covid-19 i forkant av avreisen til Jeddah, og følgelig må bli hjemme i Storbritannia hvor han holder til.

– Jost følger nå retningslinjene til Storbritannias myndigheter. Utøver dette har ikke dette noen videre påvirkning av Williams Racing sitt personell, og teamet vil fortsette tilstedeværelsen sin som planlagt, heter det i en offisiell uttalelse fra teamet.

Capito er ikke den første profilerte personen i Formel 1-depotet som er blitt smittet. I januar ble Mercedes-teamsjef Toto Wolff smittet med viruset, og to måneder senere ble også Alfa Romeos teamsjef Frederic Vasseur smittet. I fjor måtte også daværende Williams-sjef Simon Roberts isoleres på grunn av smitte, og det samme har også Aston Martin-eier Lawrence Stroll, Pirelli-sjef Mario Isola og Formel 1-reporter Will Buxton også gjennomgått i løpet av det siste året.

På startgriden har også en rekke av førerne gjennomgått covid. Det nyeste tilfelle var Kimi Räikkönen som fikk påvist smitte i forkant av Nederland Grand Prix, og i tillegg måtte stå over Italia Grand Prix uka etter.

Under fjorårets sesong måtte Sergio Perez, Lance Stroll og Lewis Hamilton stå over på grunn av smitte. Gjennom vintersesongen i fjor ble også Lando Norris, Charles Leclerc og Pierre Gasly infisert av covid-19.

Denne saken er levert av det aldeles fantastiske norske motorsportnettstedet Parcferme.no

Vi anbefaler på det sterkeste at abonnement – les mer her!