Hjem Nyheter Hamilton får «Brasil-motor» på lørdag

Hamilton får «Brasil-motor» på lørdag

Foto: Mercedes / Jiri Krenek
Mercedes sier de vil gi Lewis Hamilton den samme motoren som briten fikk til løpet i Brasil før dagens svært viktige kvalifisering.

Til tross for at Hamilton var raskest på de to treningene på fredag, brukte han en eldre motor for å spare det som er antatt å være den beste motoren til lørdag.

Kampen om mesterskapet er mer spennende enn noen gang, løpet i Brasil der Hamilton ble diskvalifisert på kvalifiseringen og hadde straff i løpet etter å ha byttet motor, endte likevel med seier for Hamilton.

Motoren som han tok inn i motorpoolen i Brasil skal etter ryktene være tunet for å være ekstremt kraftig – men kanskje ikke like holdbar som de andre motorene. Derfor brukte ikke Hamilton motoren i Qatar, men henter den altså frem igjen til den svært raske banen i Jeddah.

Andrew Shovlin i Mercedes bekrefter at Hamilton de setter denne motoren i Hamiltons W12, og har god tro på resultatet.

– Vi har tatt et viktig steg i riktig retning på fredagens trening, og den nye motoren er perfekt for å unytte potensialet i bilen maksimalt. Situasjonen nå er ganske enkel, Lewis må vinne de to siste løpene, og det er betryggende for oss å se at vi er på rett vei. Vi kan konstruere en bil som er rask nok til å ta og pole og vinne løpet, det er vår jobb. Om vi gir en slik bil til Lewis, så må han gjøre jobben – og får vi til det samme for Valtteri, så kan han også være helt opp i tommen, sier Showlin.

Han sier at han er godt fornøyd med den farten de hadde på de lengere stintene på fredag, og at de nå fokuserer på å optimalisere for en perfekt enkeltrunde.

– Vi var mer fornøyd med farten på en enkeltrunde på den første treningen enn vi var på den andre. Vi slet litt med grepet, særlig på de myke dekkene. Vi har noen tanker om hva som var årsaken, så jeg tror vi kontroll på de utfordringene vi hadde – men det blir en travel kveld for å løse det, sier Showlin.