Hjem Nyheter Advarer foran helgens race

Advarer foran helgens race

Løpsleder Michael Masi har minnet både Max Verstappen og Lewis Hamilton om at de kan risikere poengtrekk for usportslig oppførsel i sesongavslutningen.

De to mesterskapsrivalene kommer til Abu Dhabi med like mange poeng før avslutningen på en fantastisk jevn og spennende 2021-sesong.

SE OGSÅ: Hele pressekonferansen mellom rivalene

Etter at de nå har kollidert tre ganger siden løpet på Silverstone i sommer, finner altså Masi det på sin plass å minne de to konkurrentene om at de ikke vil tillate hva som helst.

Om både Hamilton og Verstappen kommer innenfor topp 10 denne helgen – så blir det den av de to som kommer først i mål som vinner. Det betyr at det kan være fristende for begge og forsøke seg på ting som ikke er innenfor regelverket.

Løpsledelsen har et sett med straffer som kan brukes i et løp, da handler det som regel om tidsstraffer, gridstraffer eller i ytterste konsekvens diskvalifisering. Det er imidlertid mulig for dommerne å bruke «FIA International Sporting Code» – som åpner for muligheten til å gi poengtrekk.

I dokumentet «Race Directors’ Event Notes» som alltid publiseres i forkant av et løp, har Masi inkludert følgende: «Any infringement of the principles of fairness in competition, behaviour in an unsportsmanlike manner or attempt to influence the result of a competition in a way that is contrary to sporting ethics. For all the FIA championships, cups, challenges, trophies or series, the stewards may also decide to impose the following penalties: Suspension for one or more competitions, withdrawal of points for the championship, cup, challenge, trophy, series Points should not be deducted separately from drivers and competitors, save in exceptional circumstances.»

Det er Max Verstappen som leder førermesterskapet foran helgens løp, ettersom han har vunnet ni løp, mens Hamilton har vunnet 8.

Det betyr at Verstappen vil bli verdensmester om ingen av dem skulle score poeng i helgens løp.