Hjem Nyheter Hamilton kan bli straffet for å ha droppet galla

Hamilton kan bli straffet for å ha droppet galla

Nyvalgt FIA-president Mohammed ben Sulayem FOTO: FIA.com
Den nye FIA-presidenten Mohammed ben Sulayem vil ikke avvise at Lewis Hamilton kan bli straffet for å ha droppet premieseremonien torsdag kveld.

Hverken Lewis Hamilton eller teamsjef Toto Wolff møtte opp på gallamiddagen i Paris torsdag kveld, som en protest mot avgjørelsene som ble tatt under løpet i Abu Dhabi sist søndag.

Det er nedfelt i regelverket at alle de tre toppførerne i mesterskapet må stille til seremonien.

LES OGSÅ: Dennis med dagens fjerde beste tid

– Om det er et brutt, kan det ikke tillates, sa Ben Sulayem.

Da han ble spurt om å klargjøre om dette betød at Hamilton ville bli straffet for å ha droppet gallaen, svarte han:
– Det er alltid mulig å få tilgivelse, men regler er regler. Jeg forstår at Lewis er lei seg for det som skjedde. Det er lov å være nedbrutt, men vi må se på hvilke regler som gjelder. Etter bare å ha vært president i noen timer, kan jeg ikke gi noe klart svar på hva vi vil gjøre.

Wolff sa at Hamilton var «desillusjonert» etter løpet i Abu Dhabi, og at han ikke kunne garantere at briten ville vende tilbake til F1 neste sesong.

FIA har vedtatt å granske det som skjedde i Abu Dhabi, der løpsleder Michael Masi tilsynelatende ikke fulgte regelverket knyttet til sikkerhetsbil, noe som ble helt avgjørende for hvordan verdensmesterskapet ble avgjort.

FIA har innrømmet at kontroversen knyttet til løpet har skadet imaget til Formel 1.

Wolff har beskylt Masi for å «freestyle-tolke reglene» og for å ha «ranet» tittelen fra Hamilton. Han har også vært tydelig på at han holder FIA ansvarlig for kontroversen.

Den nye FIA-presidenten er tidligere rallyfører, og sier at han selv snakket med Toto Wolff:
– Han sa til meg at han ikke ville komme – og han var svært opprørt. Jeg hørte på hva han hadde å si, og underveis roet han seg ned. Vi kommer til å se på regelverket og sørge for at vi ikke vil komme i samme situasjon igjen. Det er mange områder der vi kan bli bedre.

Han sier at han forventer at FIA og Mercedes vil være i stand til å starte med blanke ark i 2022.

– Det er vårt ansvar å kunne legge fortiden bak oss, og skape forbedring. Vi ønsker å være proaktive. Vi må forbedre oss på alle områder, som utøver har jeg full forståelse for at man blir opprørt, men det vil roe seg ned.