Hjem Nyheter Red Bull forlenger med Christian Horner

Red Bull forlenger med Christian Horner

Christian Horner og Dr Helmut Marko Foto: Getty Images / Red Bull Content Pool
Helmut Marko sier at Red Bull har forlenget kontrakten med Christian Horner frem til 2026.

Det er lett å tenke at teamsjefer er en del av teamene – men de har selvsagt kontrakter på lik linje med førerne.

Under ledelse av Horner har Red Bull hatt en fantastisk reise som startet i 2005 med 75 løpsseiere, fire konstruktørtitler, og fem førermesterskap – fire med Sebastian Vettel og årets med Max Verstappen.

LES OGSÅ: Atle Gulbrandsen – takk for i år!

Nå bekrefter altså Marko at teamet har forlenget avtalen med Horner – foreløpig frem til 2026.

– Christian er teamsjef, han er vårt ansikt utad – jeg er mer i bakgrunnen. Vi koordinerer ting mellom oss, setter retningen for teamet og for de som jobber her. I politiske sammenhenger snakker vi samme språk, og jeg mener at det har vist seg å være suksessfylt.

Christian Horner har selv en førerkarriere, men la opp som 25-åring for å fokusere på å drive sitt Arden 3000-team i flere år, frem til han ble annonsert som teamsjef for Red Bull bare noen uker før 2005-sesongen.

– Jeg husker Dietrich Mateschitz (eieren av Red Bull) spurte «Christian hvem» han hadde jo ingen erfaring fra Formel 1. Men jeg kjente ham fra Formel 3000 og andre juniorserier, og kjente at han hadde både ambisjoner og egenskaper ut over det vanlige. Vi ønsker å ha en stabil ledelse – også når vi går inn i et nytt regelverk.

Den nye avtalen med Horner kan også være viktig for en fornyelse med Max Verstappen som enda ikke har signert en ny avtale med teamet. I gledesrusen over VM-tittelen sa han riktignok at han ønsket å kjøre for Red Bull i 10-15 år til.

– Det har tydeligvis ikke nådd frem til managementet hans, smilte Marko, men kunne bekrefte at diskusjonen pågikk fortsatt.