Hjem Nyheter FIA offentligjør granskning årets første løpshelg

FIA offentligjør granskning årets første løpshelg

Nyvalgt FIA-president Mohammed ben Sulayem FOTO: FIA.com
Den store granskningen av årets siste F1-løp som FIA lenge har varslet, vil ikke offentliggjøres før fredagen i årets første løpshelg.

Abu Dhabi Grand Prix avgjorde den tetteste Formel 1-tittelkampen på 47 år.  Først protesterte Mercedes mot utfallet, som gjorde at Lewis Hamilton mistet ledelsen på i den siste runden av løpet. Deretter valgte de å ikke anke protesten og Red Bulls Max Verstappen ble bekreftet som mester, akkurat i tide til FIAs prisutdelingsgalla.

LES OGSÅ: Så lange kontrakter har førerne

I dagene som fulgte valgte FIA ​​en ny president, og Hamilton droppet gallaen og forsvant fra offentligheten, siden har han vært helt fraværende – både i sosiale og tradisjonelle medier.

Noe av det første den nye FIA-presidenten Mohamed Ben Sulayem, gjorde, var å love at de ville starte en granskning av hva som skjedde, og denne uken fikk vi bekreftet at den hadde startet mandag 10. januar, den første dagen etter at FIA-kontoret ble gjenåpnet.

I dag har FIA sendt ut en pressemelding som bekrefter tidslinjen for resultatene som skal frigis:
«Etter avgjørelsen til World Motor Sport Council i Paris 15. desember 2021, har FIA-administrasjonen, under ledelse av Mohammed Ben Sulayem, startet den detaljerte analysen av hendelsene i den siste Formel 1 Abu Dhabi Grand Prix. FIA-presidenten vil også drøfte situasjonen med alle F1-lagene”

LES OGSÅ: Kimi – jeg har pensjonert meg

I tillegg har det kommet frem at løpsdirektør Michael Masi ikke lenger er leder for FIAs single seater-avdelingen noe som bekreftes i uttalelsen: «FIA-president Mohammed Ben Sulayem har bedt Peter Bayer om å gjennomgå og optimalisere organisasjonen av FIA F1-strukturen for 2022-sesongen.»

I samme melding kommer det også frem at resultatet av granskningen vil legges frem 18. mars – dagen som F1-sesongen starter.

Dette har selvsagt satt fyr i diskusjonene rundt fremtiden til Lewis Hamilton, teamsjef i Mercedes, Toto Wolff, har nemlig sagt at engelskmannen ikke vil ta en avgjørelse om han kommer tilbake til F1 før resultatet av granskningen er klar…

Den første av to tredagers tester starter allerede i slutten av februar – der bør Lewis Hamilton være om han skal kjøre årets sesong.