Hjem Nyheter Ny Mercedes-turbo gir mer krefter

Ny Mercedes-turbo gir mer krefter

Mercedes skal ifølge rapporter ha funnet ekstra krefter etter en forbedring av turboen i sin 2022-bil.

Den italienske utgaven av Motorsport.com skriver at den regjerende mesteren i konstruktørmesterskapet har hentet inn en ny turbospesialist for å forbedre effekten i årets bil.

Den nye turboen skal øke effektiviteten, særlig under lading av hybridenheten.

LES OGSÅ: Dette tjener F1-førerne

Fra 2022 vil F1-bilene kjøre med E10-drivstoff der 10 prosent kommer fra fornybare kilder. Frykten har vært at denne overgangen ville gi drivstoff som var mindre effektivt, og analyser har anslått en reduksjon i effekten på så mye som 20 hestekrefter.

Nå mener altså Mercedes at de har funnet frem til teknologi som kompenserer dette effekttapet.

2021-sesongen var spesielle for Mercedes, det var nemlig første gang i hybridæraen at de har opplevd problemer med selve forbrenningsmotoren. Dette førte til at både Lewis Hamilton og Valtteri Bottas ble straffet for å benytte flere motorer enn det som er tillatt i regelverket.

Selv om teamsjef Toto Wolff har avvist at motorproblemene var skyld i at Hamilton ikke tok førermesterskapet, er det liten tvil om at Mercedes-motorene har mistet toppeffekt raskere enn vi har vært vant til.

– Vi tapte ikke førermesterskapet på grunn av motorene, men det er sant at det er første gang på åtte år at vi har problemer. Vi trodde først at det bare skyldtes et produksjonsproblem ved en komponent, men opplevde at vi mistet mer krefter over kortere tid enn noen gang tidligere, sa Wolff til tyske AMS.