Hjem Nyheter Nytt underlag i Austin

Nytt underlag i Austin

Foto: @Scuderia Ferrari Press Office
Det var mye kritikk mot underlaget på Circuit of the Americas sist sesong – ikke minst fra MotoGP-førerne – nå får store deler av banen en skikkelig oppdatering.

Under fjorårets MotoGP-løp på COTA var det svært dårlig stemning blant førerne etter de første treningene, og arrangørene ble beskyldt for å ikke ta sikkerheten på alvor.

Løpet gikk likevel som planlagt, men bekymringene ble gjentatt da F1-sirkuset besøkte banen noen uker senere, til tross for at arrangørene hadde forsøkt å utbedre de verste dumpene i forkant av USA Grand Prix.

LES OGSÅ: Atles blogg – hvem vinner i 2022

Det er imidlertid bare noen måneder til MotoGP skal tilbake til Austin, og nå er et stort arbeid igangsatt som skal rette opp banen mellom sving 2 og 10 – og mellom sving 12 og 16.

– De siste ukene har store deler av banen fått nytt underlag. COTA har jobbet sammen med spesialister på asfalt for å finne ut hvilke deler av banen som trenger å byttes ut, skriver arrangørene i en pressemelding.

LES OGSÅ: Mercedes har funnet ekstra krefter

Før de startet jobben med å bytte ut underlaget, er grunnforholdene grundig undersøkt med georadar og lasermålinger for å se hvor banen trengte reparasjoner.

I tillegg til å asfaltere, har man også lagt et nytt betongunderlag i sving 2 og 10 der forholdene har vært spesielt krevende.

F1 har blitt kjørt på Circuit of the Americas siden 2012, bortsett fra avlysningen i 2020 på grunn av pandemien, og har blitt en av de mest populære løpene på kalenderen.

Denne sesongen får vi to løp i USA, Miami helgen 6. til 8. mai, og løpet på COTA 20. til 22. oktober.