Hjem Feature Atles blogg Atle Gulbrandsen: For en interesse!

Atle Gulbrandsen: For en interesse!

Formel 1-sesongen er i gang, og interessen når stadig nye høyder.

Vi har snakket om den økende interessen mange ganger under våre TV-sendinger på Viaplay og V Sport, og det er også godt dokumentert at interessen for Formel 1 har økt over hele verden de siste årene.

Årsakene er velkjente; Drive to Survive på Netflix, spennende løp og dueller ute på banen, og i Norge ser vi også en økende interesse på grunn av suksessen til Dennis Hauger.

På noen løp i fjor tidoblet vi seertallene fra året før, og jevnt over har vi hatt rundt 400 prosent økning. Totalt sett er det nå svært mange nordmenn som følger Formel 1 på TV, og jeg tror interessen bare vil øke.

For Formel 1 leverte nok et spennende løp i sesongåpningen, og at Ferrari er tilbake i toppen er bare med på å øke interessen. Nå synes jeg riktignok nok ikke at racingen ble så mye tettere som jeg hadde håpet, men vi er tidlig i sesongen og det er litt lettere å ligge nære hverandre ute på banen enn før.

Vi har også fått gode tilbakemeldinger på vårt nye Formel 1- og Formel 2-studio, som vi hadde premiere på i går med mine kollegaer Daniel Høglund, Thomas Schie, Stein Pettersen og etter hvert Henning Isdal.

Viaplay Motor Pod går også så det suser med tall på nærmere 15 000. Også på sosiale medier har det eksplodert. Jeg har nå mer enn 9000 følgere på Twitter, og jeg tror tallet har doblet seg på under et år. Da jeg la ut en video om de nye F1-reglene på TikTok her en dag fikk den over 200 000 visninger på et par dager.

For min del har den siste uken også vært helt vill når det kommer til medieinteresse. Jeg var forberedt på at det kom til å bli en del intervjuer, men ikke i nærheten av hva det var. Jeg har akkurat vært gjest i programmet Tidenes Morgen på NRK P13 for å snakke om gårsdagens løp, men jeg kan holde det intervjuet utenom oversikten over forrige uke.

Om jeg husker alt sammen, så forrige uke slik ut (i tillegg til at vi spilte inn et forhåndsprogram om sesongen, podkast, kommenterte treninger, kvalifsiering og løp i Formel 1 og Formel 2, og lagde studiosending):

Mandag:
1: VG: Intervju om F2
2: NRK: Intervju i Dagsrevyen sak om Mick Schumacher
3: Parcferme.no: Sak om F1-testing
4: TV2: Intervju om F1

Tirsdag:
5: Kampanje: Intervju om interessen
6: P4: Gjest hos Michael Andreassen
7: VG: intervju i ny sak om F2
8: NRK.no: Intervju om F2

Onsdag:
9: Nettavisen: Gjest F1 Studio
10: NRK.no: Intervju om Mercedes sine problemer
11: VG: Intervju om aggressiv stemning blant fansen
12: NTB: Intervju om F2
13: Aftenposten: Intervju om F2
14: TV2: Intervju om F2

Torsdag:
15: NRK P2: Gjest i Studio 2
16: Parcferme.no: Intervju om den store interessen
17: Dinside: Sitert i sak om F1

Fredag:
18: NRK Sport: Intervju om F1
19: P4: Intervju i Sport og Musikk
20: Sitert i en rekke aviser om F2-kval
21: NRK P3: Gjest i P3 Morgen

Lørdag:
22: NRK P1: Gjest i NRK Helgemorgen
23: Dagbladet: Intervju om F2
24: Dagbladet: Intervju om F1
25: Sitert i en rekke aviser om F1-kval
26: Sitert i en rekke aviser om F2-løpet

Søndag:
27: P4: Intervju i Sport og Musikk
28: Sitert i en rekke aviser om F1-løpet
29: Sitert i en rekke aviser om F2-løpet

I følge medieovervåkningsselskapet Retriever var jeg sitert i 73 artikler (ikke medregnet TV og radio) fra og med den 14. mars til og med den 21. mars. Disse artiklene hadde til sammen over 30 millioner lesere (man regner at mange har lest flere av artiklene).

I min andre jobb i Norges Bilsportforbund har jeg også medieovervåkning over en rekke norske bilsportutøvere, samt svensk-norske Oliver Solberg, og ser man på oversikten så langt i år viser den hvor stor interessen er for Formel 1 om dagen.

1: Dennis Hauger (73,9 millioner lesere)
2: Atle Gulbrandsen (68,9 millioner lesere)
3: Andreas Mikkelsen (26,2 millioner lesere)
4: Oliver Solberg (23,8 millioner lesere)
5: Mads Østberg (8 millioner lesere)
Alle andre jeg har medieovervåkning på ligger på under en million lesere så langt i år.

Dette sier ganske mye om den enorme interessen for Formel 1 og Formel 2 i Norge akkurat nå, og jeg tror interessen bare vil øke utover. Dennis Hauger viste gode takter i Bahrain, og jeg tror han fort vil hevde seg i toppen og Formel 1-sesongen tror jeg vil levere i år også!

Atle Gulbrandsen
@atlegulbrandsen

Atle Gulbrandsen er Formel 1-kommentator og programleder på Viaplay og V Sport. Han har kommentert Formel 1 på norsk TV siden 1997, da han ble verdens yngste Formel 1-kommentator, bare 17 år gammel. Han er også aktiv bilsportutøver selv, og jobber ellers som konsulent og sportssjef i Norges Bilsportforbund.