Hjem Nyheter F2: Sterk kjøring av Dennis ga poeng

F2: Sterk kjøring av Dennis ga poeng

Foto: Dutch Photo Agency / Red Bull Content Pool //
Fra tiende startposisjon gjennomførte Dennis Hauger et så å si helt knirkefritt løp, og avanserte til slutt med fire plasser og endte på en sjetteplass.

De aller fleste startet løpet med soft-dekk, den mykeste gummiblandingen tilgjengelig, mens Hauger gikk for ett hakk hardere blanding med de såkalte medium-dekkene. Dette gir en mindre fordel i starten, men levetiden på dekkene er lengre, hvilket gir ham mulighet til å sette på mykere dekk mot slutten av løpet.

Og Hauger leverte gode rundetider på godt brukte medium-dekk mens feltet for lengst hadde vært inne til sine obligatoriske pitstop som hovedløpet i Formel 2 krever. Fordi han var sent ute hadde han også ledelsen i løpet over mange runder, men i praksis var dette aldri en reell ledelse ettersom han også måtte inn i pit. Hele 22 av 27 runder ble kjørt på disse dekkene, før han var en av de siste til å sette på soft-dekk.

Riktignok var det mange som satte hjertet i halsen da Hauger låste dekkene og var svært nære å gå i muren ut av piten før han skulle gå på de fem siste rundene, med lettere bil og friskere dekk enn samtlige foran ham. 19-åringen kom her ut på en sjetteplass satte opp et forrykende tempo mot slutten av løpet. Der jaktet han femteplassen til Marcus Armstrong, og i mål var han ikke mer enn bare fire tideler bak.

Felipe Drugovich vant foran Richard Verschoor med Haugers teamkamerat Jehan Daruvala på en tredjeplass.

Saken er levert i samarbeid med våre venner i Parcferme.no