Hjem Nyheter Formel 1 skal diskutere fremtiden til Saudi Arabia

Formel 1 skal diskutere fremtiden til Saudi Arabia

F1-helgen på Jeddah vil bli husket som svært dramatisk – ikke minst på grunn av rakettangrepet mot et av oljeanleggene til Aramco rett i nærheten av banen. Dette har også nok en gang løftet diskusjonen om F1 skal være i Saudi Arabia i det hele tatt.

Race-helgen i Saudi Arabia gikk som planlagt, til tross for at både førere, team og journalister var svært skeptiske. Landets myndigheter gikk langt for å forsikre om trygghet, men det kom også ganske rystende rykter om at det «ikke ville være så lett for team og førere å forlate landet» om løpet ble avlyst.

– Jeg ønsker ikke å gå så mye i detaljer, men vi må definitivt diskutere når ting har roet seg etter dette løpet, sa Charles Leclerc som leder førermesterskapet så langt.

Han får støtte av fjorårets vinner, Max Verstappen.
– Jeg tror alle førere ønsker å diskutere med team og F1 om dette er et sted vi skal kjøre i fremtiden.

HØR: Løpet i Jeddah diskuteres i nyeste episode av Viaplay Motor Pod

I tillegg bekymring rundt menneskerettigheter og sikkerheten i landet, har også flere stilt spørsmål med sikkerheten på den svært raske gatebanen i Jeddah.

Arrangørene gjorde endringer på banen før helgen, men til tross for dette så vi flere høyhastighetskrasj både i F1 og F2, der blant annet Mick Schumacher hadde en kraftig smell på kvalifiseringen.

Ferrari-fører Carlos Sainz er av de som har stilt spørsmål rundt sikkerheten på banen.
– Når du ser en ulykke som den Mick har, der hastigheten er så stor – må vi bare takke for den jobben som er gjort med sikkerhet av FIA – det har gitt oss utrolig sikre cockpiter. Samtidig må man stille seg spørsmålet om det er verdt risikoen.

Pengene som kommer fra arrangørene er en svært viktig del av bunnlinjen til Liberty Media, og løpene i Midtøsten har vært viktige for sporten – ikke minst etter at det gigantiske statseide oljeselskapet Aramco er inne på sponsorsiden både for mesterskapet og Aston Martin.

Legg til at McLaren er i all hovedsak er eid av Bahrains investeringsfond, Mumtalakat, sammen med Saudi Arabiske investeringsfondet (PIF).