Hjem Nyheter F1 til Las Vegas

F1 til Las Vegas

© Artistic Impressions Created By Tilke Design And Architects, For Illustrative Purposes Only And Are Subject To Change
Det blir kveldsløp på lørdag kveld i Las Vegas fra neste sesong – banen skal blant annet gå på den legendariske neonopplyste stripa.

Ryktene har godt lenge om at både Liberty og Las Vegas har vært interessert i å arrangere et løp i den legendariske gamblinghovedstaden og nå er altså avtalen på plass.

Det er byens turistmyndigheter som har ønsket F1 til byen, kanskje ikke minst for å fjerne minnet om et heller mislykket forsøk i 1981 og 1982 – da løpet gikk på en parkeringsplass utenfor hotellet som bar løpets navn: The Caesars Palace Grand.

Foreløpig er det ikke satt noen dato for løpet, men mye tyder på at det kan bli holdt rundt 25. november – altså på en annen høytidsstund i USA – Thanksgiving.

Banen får 14 svinger og kommer til å slynge seg mellom landemerkene i byen med hoteller og kasinoer.

Liberty har signalisert lenge at de har ønsket å gi F1 en større plass i USA – og løpet følger Miami Grand Prix som for første gang arrangeres i mai, men vil trolig gå etter United States Grand Prix i Austin.

Om løpet skal gå i slutten av november, vil det fullføre en tur gjennom Amerika, som også normalt inneholder løp i Mexico og Brasil.

Løpet blir også en test på hvor stor interessen har blitt i USA. Det har ikke blitt arrangert tre løp der siden 1982, som også var sist gang Las Vegas var på kalenderen.